– Vi begynte planleggingen allerede høsten 2016. Det har blitt mange sene kvelder med jobbing, så nå føles det som om vi har bestått eksamen, sier Bjørn Inge Aufles.

Han eier selskapet Opptur – Helgeland Klatrepark sammen med Sissel Nilsskog Aufles, Jørn Nevervei og Steffen Flatås. Nå har de fått på plass finansieringen og alle tillatelsene slik at arbeidet med å ferdigstille klatreparken for alvor kan starte.

– Parken skal stå ferdig til sommeren, men Statens jernbanetilsyn er godkjennende instans og må godkjenne parken før den kan åpnes. Så vi har ikke noen endelig åpningsdato ennå.

Les også: Nå kommer klatreparkene også til Helgeland - vil investere 4-5 millioner

– Heftige elementer

Opptur – Helgeland Klatrepark har fått støtte fra Innovasjon Norge og Mosjøen og omegn næringsselskap. Parken etableres på Angermoen nord for Ømmervatn der Bjørn Inge Aufles og kona Sissel Nilsskog Aufles er grunneiere.

– I landsmålestokk blir det ikke noen stor klatrepark, men den blir variert med heftige elementer og ziplinere i trærne. Vi skal ha fire løyper med ulike vanskelighetsgrader, pluss to barneløyper som også kan brukes som opplæringsløyper. Alle som skal klatre i klatrepark må gjennom et kurs og det gjennomfører vi når folk kommer til parken, sier Aufles.

Klatreparken har fått godkjenning for avkjøring fra E6 og til å bygge parkeringsplasser på eiendommen. Aufles forteller at parken skal tilby noe for hele familien.

– I hjertet av Helgeland

– Navnet «Opptur» kommer av at her skal du kjenne at det gir en opptur å komme hit og kjenne mestring og glede ved å gjøre noe du ikke har gjort tidligere, sier Aufles, som forteller at det er godt over 30 klatreparker i Norge og at det ikke er noen på Helgeland foreløpig.

– Via Ferrataen i Øyfjellet har startet en klatrebølge i distriktet som er veldig bra for aktivitetsturismen. Vi håper at klatring på sikt kan bli like spennende som turgåing, slalåmkjøring og fotballspilling.

Plasseringen på Angermoen er perfekt med tanke på at klatreparken skal ha hele Helgeland som nedslagsfelt, slår Bjørn Inge Aufles fast.

– Vi er jo lokalisert i hjertet av Helgeland, så for vår del er både øyværinger og moværinger like viktig som vefsningene. Det er 20 minutters kjøretur til Mosjøen og 40 minutter til Sandnessjøen og Mo i Rana. Samtidig vil vi utnytte muligheten ved at vi ligger rett inntil E6, slår Aufles fast og legger til at målet er at klatreparken skal gi arbeidsplasser.

– Om vi oppnår det vi håper på skal det ligge fire arbeidsplasser i parken. I sesong kan det være veldig stor aktivitet, sier han.

ANGERMOEN: Det røde området viser hvor klatreparken på Angermoen skal være.
ANGERMOEN: Det røde området viser hvor klatreparken på Angermoen skal være.