– Vi forventer at nå skal vi få en økning i omsetningen når vi får en ny aktør inn i de gamle G-sport-lokalene. Det ser ut til at vi får inn førstevalget vårt, men kontrakten er ikke underskrevet ennå, sier Harald Forbergskog, senterleder ved Sjøsiden Senter.

Les også: Tidenes beste nattåpent for Sjøsiden Senter: – Julehandelen begynner å ta av
Les også: Nå er denne passasjen på Sjøsiden senter solgt – håper på mer aktivitet
Les også: Stenger butikken i en måned – åpner med nytt konsept

Derfor kan han heller ikke røpe hvilken aktør det er som ser ut til å komme inn i det 350 kvadratmeter store lokalet som har stått ledig siden G-Sport flyttet ut av senteret i høst.

– Det er tette samtaler og det går på ting som når det er blir oppstart og sånne ting. Lokalene skal i så fall renoveres før den nye aktøren kommer inn, så fra underskriving av kontrakt til oppstart tar det sikkert et par måneder, fortsetter Forbergskog.

I 2017 endte omsetningen til Sjøsiden Senter på 276 millioner kroner, mot 287 millioner kroner i 2016, en nedgang på fire prosent.

– Det er omtrent som forventet. Da det kom et flott kjøpesenter i Sandnessjøen regnet vi med at de kom til å ta kunder HALD-området som tidligere kom til oss, sier Forbergskog.

Amfi Skansen i Sandnessjøen åpnet høsten 2016, og 2017 var altså det første hele kalenderåret der Sjøsiden Senter opplevde konkurranse med dem.

– De har fire butikker som vi også har, så folk som tidligere reiste hit for å handle på dem drar nok heller til Sandnessjøen nå. Men vi er rimelig greit fornøyd med omsetningen for 2017. At G-Sport ikke var på senteret i deres to beste handlemåneder merkes også for oss, sier senterlederen.

NEDGANG: Omsetningen til Sjøsiden senter falt med 4 prosent fra 2016 til 2017 og endte på 276 millioner kroner.
NEDGANG: Omsetningen til Sjøsiden senter falt med 4 prosent fra 2016 til 2017 og endte på 276 millioner kroner.(FOTO: )