Utbyggingsdebatt i Mosjøen: – Der kan det bli mange omsorgsleiligheter, og med god plass for fellesrom

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Til Vefsn kommune v/ ordfører Berit Hundåla.

Jeg mener at det nå er på tide at vi eldre får si hva vi mener om dette med omsorgsboliger.

Nå skal jeg vokte meg for å si vi i dette brevet. Jeg liker ikke at det er så mange av disse boligspekulantene som lokker med omsorgsleiligheter i alle bygge prosjektene som planlegges.

Det er selvfølgelig for å lure kommunen til å være med på å investere i byggingen. Og dermed for at det skal bli lettere for dem å få låne i bankene.

De firmaene som står bak alle byggeprosjektene må få bygge så mange boligblokker som de bare vil for meg.

Det ble uttalt i avisen at det er så mange pensjonister med god betalingsevne. Ja, det er sikkert flere av dem. Men, har de så god betalingsevne, så har de sikkert råd til å kjøpe disse dyre leilighetene til 5 - 6 millioner kroner. Og da kan de selv betale omsorgspersoner av egen pung.

Vefsn kommune har nettopp investert i treningssenter for personer som behøver hjelp. Og som kan bli hentet hvor som helst i kommunen.

Derfor vil jeg komme med et forslag til ordføreren. Nå som det ser ut til at fylket vil investere i en ny videregående skole. Så vil jeg anbefale at kommunen går i dialog med fylket om å få overta den skolen som skal legges ned.

Der kan det bli veldig mange fine omsorgsleiligheter. Både for par og for enslige. Og i det bygget er det god plass for fellesrom. Der kan det bli kafe, kiosk og en sene for underholdning. Og det blir nært det flotte anlegget i Parken Bo. Og der kan vi som ikke har så god betalingsevne få bo og møtes. Og det er ikke lange veien til sentrum for rullestolbrukere og andre.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken