Oppfordrer næringslivet til å gi

Aina Berentzen (sittende), Asbjørg Sande,  Bjørn Inge Aufles og Håkon Johansen tar et tak med bøssene.

Aina Berentzen (sittende), Asbjørg Sande, Bjørn Inge Aufles og Håkon Johansen tar et tak med bøssene. Foto:

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Oppfordringen herfra er klar. Torsdag i neste uke må næringslivet i Vefsn åpne pengebøkene. Målet er å bli best på Helgeland. Det sier Håkon Johansen, styreleder i Mosjøen næringsforening.

Forberedelsene til  årets TV-aksjon er i full gang i Vefsn. Torsdag klistret Asbjørn Sande, Aina Berentzen og Bjørn Inge Aufles logoen til årets aksjon på cirka 100 bøsser. I år går pengene til UNICEF og deres arbeid for å gi barn og unge som rammes av krig og konflikter, utdanning.

Ringedugnad

I tillegg til den tradisjonelle bøsseaksjonen søndag, trør det lokale næringslivet til torsdag 19. oktober. Da inntar de kommunestyresalen på rådhuset, plukker fram telefonen og ber bedriftsledere i Vefsn om å bidra til aksjonen.

– I fjor greide vi å samle inn nesten 65.000 kroner på et par timer. Vi håper selvfølgelig å slå den summen i år. Det var første gang det var såkalt næringslivsringedugnad i fjor. Da gikk pengene til Røde Kors, sier Asbjørg Sande.

Bøssebærere

– Det er mulig å følge med på innsamlingen på nettstedet giverstafett.no. Der kan man til enhver tid se hvordan ens egen kommune ligger an, sier Bjørn Inge Aufles. Idet dette skrives har det allerede kommet inn 11.999.163 til årets TV-aksjon som først går av stabelen 22. oktober.

Aufles mener å ha kontroll på bøssebærerne. Neste års russ skal delta, og 6. klasse ved Granmoen skole stiller opp – som de alltid gjør. I tillegg er det åpent hus på Toppen hvor det er planlagt en rekke aktiviteter samt salg av kaffe og kaker. Inntektene fra dette arrangementet går uavkortet til aksjonen.

– I tillegg har jeg sendt SMS til tidligere bøssebærere, sier Aufles som oppfordrer folk som kan tenke seg å gjøre en innsats med bøssene om å melde seg.

– Vi har også sendt oppfordring til skoler og barnehager om å ha basar, loppesalg og lignende for å få inn penger til aksjonen, sier Aufles.

Han legger til at det også finnes et eget undervisningsopplegg knyttet til årets TV-aksjon.

Artikkeltags