Ungdommer til kommunestyret i Hattfjelldal: - Hvorfor skal pengemanko gå ut over tilbud til ungdom?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Klubben har lenge vært en omtalt sak i Hattfjelldal. Det har lenge vært snakk om nedlegging, og kutting av stillinger som omgjør klubb og ungdomsarbeid. Benny Gullholm hadde i fjor stillingen ungdomsarbeider, men da det ble mye styr om kutting av stilling og corona sluttet hun. Derfor har ikke klubben vært åpen siden februar 2020.

Klubben i Hattfjelldal er en viktig møteplass, og et sted som all ungdoms trives. Store deler av ungdommen som ikke driver med idrett, har kun klubben som møteplass utenfor skoletid. De som ikke driver med idrett, blir bare sittende hjemme uten å ha noe å gjøre. For ungdom er det viktig å ha et sted å treffes både på og utenfor skolen. Selv om ungdom oppfordres til å møtes, har kommunen også et ansvar. Dette gjelder ikke bare 7.-10., også eldre ungdom nytter seg av klubben på fredagskveldene. Derfor er ungdomsklubben et viktig tilbud i Hattfjelldal.

Hvorfor skal pengemangelen i Hattfjelldal, gå utover det eneste tilbudet for ungdom i Hattfjelldal? Når vi vokser opp uten aktiviteter og tilbud, frister det ikke å bosette seg her og stifte familie når vi vet at barna våre vil få like lite tilbud og aktivitet de kan være med på. Det er jo ikke alle barn som er interessert i friidrett eller fotball.

Vi føler at ungdommen ikke er et prioritert område i Hattfjelldal. I det nye budsjettet ønsker vi at det blir tatt ut lønn til stillingen ungdomsarbeider. Om det eneste alternativet er nedlegging, ønsker vi alternative løsninger. Om det eventuelt blir alternative løsninger, kommer det til å bli komplisert både for ungdommen og alternativ klubbansvarlig. Den alternative klubbansvarlige må sette seg inn hvordan ting er, og løses på klubben. Om det hadde vært en fast, ville vi kunne planlagt aktiviteter som julebord og spark-race, noe som har vært tradisjon på klubben i flere år. Hvem skulle informert om klubb, styrt sosiale medier, nøkler, og følge med klubbstyret? Vi ønsker ungdomsklubb, ungdomsråd og en egen ungomsarbeider.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken