Arrangementet er rusfritt og invitasjonen går til ungdom mellom 13 og 19 år.

- Staysman, Regnvær (bandet, altså) og elevband fra musikklinja i Mosjøen skal - sammen med den friske, Nordnorske sommerluften - sørge for en uforglemmelig fest for og med de unge, heter det i ei pressemelding fra Festspillene Helgeland.

Stian «Staysman» Torbjørnsen burde være et kjent navn for de fleste. Han ble kjent for det norske folk gjennom sin deltagelse i sesong fire av Paradise Hotel i 2012, men i årene etter har han nådd et nytt publikum som artisten Staysman i duoen Staysman & Lazz sammen med Lasse Jensen. Duoen ble oppdaget da de var med i en sangkonkurranse arrangert av ukebladet Se & Hør med sangen «Uten sko» at i 2010, men det var først etter deltagelsen i Melodi Grand Prix det begynte å ta skikkelig av. De endte på tredjeplass med landeplagen «En godt stekt pizza». Våren 2021 fikk Staysman en ny karriereboost etter at han var med i Hver gang vi møtesTV 2, sammen med artistene Arne Hurlen, Hanne Krogh, Maria Mena, Agnete Saba, Trygve Skaug og Hkeem.

På Ungdommens Byfest får du sjansen til å oppleve ham i fri dressur og synge ned på partyhits som «Bøgda», «Du får aldri se meg naken igjen», «FREDAG», «Alt det der», «Muggene er megasvære» og «Volvo & Viagra».

I tillegg til Staysman får vi også høre Bodø-bandet Regnvær. Gruppa består av fem 20-åringer som fant sammen høsten 2015, og bestemte seg for å bli et band. Våren 2017 debuterte bandet med singelen "La mæ drøm" og høsten samme år ble den neste singelen, "Høyere" sluppet. De vant Rock Mot Rus sin rockemønstring i 2018.