Gå til sidens hovedinnhold

Nordlys minutt for minutt er neste ut

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter direktesendinger fra ymse fuglereir, har turen nå kommet til nordlyset – som seerne nå skal kunne følge live, minutt for minutt.

Det er Zooom.no, som ABC Startsiden står bak, som satser på nordlyssendinger fra Senja – som de kaller «nordlysøya i nord». Det melder Medier24.no.

Første sending var onsdag, og publikum kan også følge best of-opptak.

– Det er ikke mange forunt å se det vakre nordlyset med egne øyne daglig. For å gjøre det, må du nesten være bosatt nord for polarsirkelen. Vi er derfor stolte og glade over at vi nå kan bringe nordlyset hjem til deg, uansett hvor du bor, står det å lese på Zooom, som spesialiserer seg på å la folk følge nordisk natur direkte døgnet rundt.

ABC Startsiden dro i gang Zoom i april i fjor, med strømmer fra et havørnreir og et hegrereir på vårparten. Det har også vært tjeld å se, mens man fremdeles følger hagefugler. Havørnene er kjent fra Tidens Krav-suksess fra 2015, også den omtalt i Medier24, der hele verden klikket seg inn for å følge klekkingen og havørnungene.

Nordlyssatsingen er et samarbeid med nordlysfotografen Anders Hanssen og Visit Senja, og det brukes et spesialkamera for å fange det særegne lysfenomenet. (©NTB)

Kommentarer til denne saken