Gå til sidens hovedinnhold

14 personer omkom i bussulykke i Spania. Flere nordmenn skal ha vært om bord

Artikkelen er over 5 år gammel

Tarragona (NTB-AFP-Reuters): Nordmenn skal være skadd i en bussulykke som kostet 14 mennesker livet i Spania søndag morgen, ifølge den spanske kringkasteren RTVE. De fleste passasjerene på bussen var utenlandske studenter.

Opplysningene om skadde nordmenn er foreløpig ikke bekreftet av norske myndigheter, og Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de jobber med å finne ut om noen nordmenn er berørt av ulykken.

Bussen kolliderte med et annet kjøretøy på en motorvei i nærheten av den vesle byen Freginals ved kysten i regionen Catalonia ved 6-tiden på morgenen. Til sammen 43 mennesker er skadd, ifølge myndighetene i regionen. Flertallet av disse har ikke livstruende skader.

Tidligere meldte avisa El Pais at fire personer var svært alvorlig skadd.

Erasmus-studenter

Myndighetene i Catalonia opplyser at de fleste passasjerene på bussen var studenter ved Universitetet i Barcelona som deltar i utvekslingsprogrammet Erasmus. De var på vei tilbake fra en festival i Valencia, melder nyhetsbyrået Efe.

56 passasjerer befant seg på bussen, og over 50 av disse skal ha vært utenlandsstudenter Personer fra Norge, Sveits, England, Tyrkia, Ukraina og Spania ble skadd i ulykken, ifølge RTVE. Flere av dem behandles på sykehuset Verge de la Cinta de Tortosa i byen Tarragona.

Føreren overlevde

Føreren av bussen mistet kontroll over kjøretøyet, veltet og kolliderte med et annet kjøretøy, melder kringkasteren TV3.

Catalonias innenriksminister Jordi Jane opplyser at føreren overlevde og er brakt til en lokal politistasjon.

Også avisa El Mundo oppgir Norge som et av landene hvor de skadde studentene kommer fra. Flertallet av de skadde skal være mellom 22 og 29 år gamle.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken