Marcus og Martinus kommer

Gjesteopptreden: Marcus og Martinus er med i årets Ungdommens kulturmønstring i Mosjøen kulturhus neste lørdag. Foto: NRK

Gjesteopptreden: Marcus og Martinus er med i årets Ungdommens kulturmønstring i Mosjøen kulturhus neste lørdag. Foto: NRK

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

17. januar er det lokal mønstring i årets UKM. Og de som skal være med må være rask å melde seg på.

DEL

Fristen går nemlig ut i morgen, 7. januar.
Så langt har nærmere 20 aktører meldt seg på til Ungdommens kulturmønstring i Mosjøen kulturhus 17. januar. Det er få sammenliknet med andre år, men Berit Rise regner med at flere vil komme løpende i løpet av dagen.
– I år skal Hemnes være sammen med Grane og Vefsn på kulturmønstringen i Mosjøen, sier Rise.

Marcus og Martinus

Marcus og Martinus skal spille under åpningen neste lørdag, deretter blir det maraton med tre forestillinger utover dagen.
– Vi er glad for å ha med Marcus og Martinus, de er gode ambassadører for oss. I fjor var de opptatt og kunne ikke være med, men i år var de bare glad for å få bidra med åpningsnummeret, sier Rise.
– Det er åpent for alle mellom 10 og 20 år å melde seg på med hvilket uttrykk man måtte ønske, ikke bare musikk, teater og dans.

Du kan også stille ut, være konferansier eller ha med lyd, lys og scene å gjøre, sier Rise.

Alle slags kulturuttrykk

Hun understreker at UKM ikke er en konkurranse, men ei bred mønstring av alle mulige slags kulturuttrykk.
Noen av deltakerne vil bli tatt ut til en fylkesmønstring som arrangeres i Bodø i april. Og noen fra fylkesmønstringen blir tatt ut til å delta på UKM-festivalen i Trondheim i slutten av juni, det som tidligere het landsmønstringen.
– Det er mange hensyn som tas når deltakerne blir tatt ut til fylkesmønstringen og Festivalen, sier Rise. Selv om det er åpent for deltakere fra 10 år og eldre på den lokale mønstringen, er det bare deltakere over 13 år som blir tatt ut til fylkesmønstringen.
 

– Vis deg fram

Tanken bak UKM er å få flest mulig til å vise fram det de holder på med, og utvikle seg gjennom å treffe andre.
– I år har vi også fått et band til å stille som husband og akkompagnere deltakerne. Tidligere har deltakerne hatt backing med seg på cd. Nå er målet at bandet skal få øvet inn flest mulig låter slik at de kan spille for deltakerne, sier Rise. Det er elever på musikklinja ved Mosjøen videregående skole som skal spille i husbandet.
– Det er dyktige musikere, sier Rise.

Dirty Dolly og Tough girls


Dansegruppa Banansplitt fra Trofors var tidlig ute og meldte seg på. De har deltatt de fem siste årene. Leander Hjerpås på gitar har også deltatt i UKM tidligere. Julie Herringbotn og Tonje Rynesli fra Vefsn har deltatt i flere teaterforestillinger, og i år stiller begge som konferansierer.
Så langt har bare to grupper fra Hemnes meldt seg på, det er popgruppene Dirty Dolly og Tough girls, mens metalgruppa Vitruvius fra Vefsn er ny i UKM-sammenheng.

 

Artikkeltags