Gå til sidens hovedinnhold

Tyveri av dette tar fullstendig av

Artikkelen er over 4 år gammel
(iFinnmark)

De siste to årene har tyverier av dyre hodetelefoner fordoblet seg, det opplyser Tryg Forsikring.

Forsikringsselskapet skriver i en pressemelding at nordmenn aldri før har kjøpt så dyre og «fancy» hodetelefoner som nå.

– Salget av kostbare hodetelefoner til over 2.000 kroner har tatt av det siste året. Det vet også tyver som prøver å stjele hodetelefonene fra folk på reise, skriver Tryg, gjengitt av Fremover.

Lett bytte

– Fra 2014 og fram til i dag har vi registrert en dobling av tyveri av hodetelefoner, fra folk på reise. Det viser statistikk fra vår reiseavdeling. Det er spesielt ungdommer med dyre hodetelefoner som er et lett bytte for tyver, sier skadedirektør Trond Tepstad i Tryg Forsikring.

Skal vi tro skadedirektøren er det ikke bare ungdommer som får hodetelefoner frastjålet.

– Også godt voksne kundegrupper melder stadig oftere til forsikringsselskapet om tyveri av kostbare hodetelefoner, forteller han.

Kommer med råd

Det nærmer seg stadig jul og forsikringsselskapet regner med at flere kommer til å få seg hodetelefoner i julegave.

Med dette kommer de med råd til de som skal ut å reise med sine nye øreduppeditter.

– Vi er flinke til å passe på andre verdisaker, men hodetelefonene lar vi ofte ligge å slenge på buss- og togseter for eksempel. Det er nettopp fra disse to transportmidlene at de fleste tyveriene skjer. Om du har dyre hodetelefoner, såvær litt på hugget. Pass ekstra godt på, sier Tepstad.

De siste årene har også svært mange PC-er, nettbrett og mobiltelefoner blitt yndede mål for tyver. Disse har imidlertid koder for å logge seg inn, men det gjelder ikke for hodetelefoner.

– Vi tror dette er med på å gjøre disse til et særlig tyveriutsatt objekt, skriver Tryg.

Kommentarer til denne saken