Hjartfjellrennet ble avlyst i 2020 og 2021 på grunn av pandemien. I fjor så det mørkt ut med tanke på været, men det ble en strålende dag på Sjåmoen.

Mosjøen IL Ski tok over turrennet fra Olderskog IL og Grane IL som hadde samarbeidet om å arrangere siden 1970. Fram til 2000 gikk rennet fra Haustreisdalen i Grane, men etterpå har Sjåmoen skistadion hatt start og mål.

I fjor var det 50. gang turrennet ble arrangert.

– Vi har overtatt alle papirene fra de som arrangerte før, og vi har digitalisert opplysningene om deltakerne. Vi fortsetter med de samme merkene, og vi håper det blir like mange deltakere som i fjor, sier rennleder Anton Killi Ringen.

Han forteller at løypa er kjørt opp, og at forholdene er flotte.

– Løypesjefen vår, Frode Bjørnå, kjører og merker løypa. Kommunens tråkkemaskin preparerer også løypa, og det blir fantastiske forhold i den 22 kilometer lange løypa. Vi har også en løype som tar av fra hovedløypa og kommer tilbake ved Pølsedalen. Den er 10 kilometer, sier Killi Ringen.

Nytt av året er konkurranseklasser for de som er 12-14 år.

– De skal gå 10 km og får lov til å starte i fellesstart med de aktive som går 22 km. I tillegg har vi et barneskirenn som foregår på skistadion for de som er 0-7 år. Ungene som er 8-12 år går den løypa de vil sammen med trimmerne, sier rennlederen og minner om at påmeldingsfristen holdes helt til lørdag ettermiddag for de aktive.

– Det er liste utlagt på Nava Sport, og man kan også melde seg på i EQ-timing. For trimmere er det helt greit atde kommer og melder seg på ved start på skistadion, og det samme gjelder for barneskirennet, sier han.

Turrennsesongen:
Søndag 12. mars: Hjartfjellrennet, Mosjøen IL Ski
Lørdag 25. mars: Åsan rundt, Kjærstad IL
Lørdag 1. april: Blåvegenløpet, Stålkameratene
Søndag 2. april: Majavassrennet, Grane IL
Onsdag 5. april: Harvassdalsrennet, Susendal IL
Lørdag 15. april: Hattrennet, Hattfjelldal IL
Lørdag 22. april: Kobberløpet, IL Malm

Bildeserie

SE BILDENE: Hjartfjellrennet ble arrangert for 50. gang