Gjennom Innovasjon Norge, Nord-Norsk reiseliv og Helgeland reiseliv har seks tyske og en sveitsisk journalist blitt håndplukka til en skrytetur på indre Helgeland. Målet er å skape enda mer kunnskap å reiseglede blant det som er Nord-Norges største turistgruppe.

– Vi ønsker rett og slett å få presseoppslag i de store, tyske mediene som disse journalistene representerer. Det er den mest effektive måten å drive markedsføring på, sier markedsansvarlig Ellen Kachel i Nord-Norsk reiseliv.

Satsingsområde

Hun forteller at ingen av journalistene har vært i Nord-Norge før, og at de på forhånd var fulle av forventninger til turen.

– Nord-Norge er mer enn bare nordlyset, og det er grunnlag for turisme hele året. Det prøver vi å få fram på disse turene.

Markedssjefen innrømmer at de ikke har vært så veldig mye i Mosjøen før på turene, men at regionen er et satsingsområde de ønsker å få mer på kartet.

– Indre Helgeland har veldig mye spennende å by på, og besøket har så langt blitt svært imponerte over det har fått sett. Nå skal vi straks på en guidet tur gjennom Sjøgata, mens det på søndag blir tur til både Laksforsen og noen av de lokale matprodusentene i området. Det er de gode historiene som selger, og de finnes det mange av her, sier Kachel.

Kommer tilbake

Reinhard Fanslau er redaktør i Meppener tagespost i det nordlige Tyskland. Dagsavisen har 115.000 lesere, og Fanslau sier han er full av inntrykk han ønsker å få delt med dem.

– Jeg er overveldet over det vi har opplevd så langt. Naturen, landskapet, folkene, maten og ikke minst den rene lufta. Det er rett og slett perfekt for å slappe av her, og det er mye jeg må ta inn over meg når jeg kommer hjem, sier Fanslau.

– Jeg har vært på en del presseturer, og bruker alltid å reise tilbake med min kone til de stedene jeg liker. Vi kommer garantert tilbake hit, smiler han.