Gå til sidens hovedinnhold

Trodde det ikke selv, men nå er Eirin fra Mosjøen tatt ut på landslaget: – Dette har jeg hatt som mål lenge

Artikkelen er over 1 år gammel

Eirin Maria Kvandal (18) trodde ikke hun kom til å havne på landslaget, men tirsdag kom beskjeden. Kvinnelandslaget utvides fra fire til seks, og Eirin og Thea Minyan Bjørseth (16) har fått plass i tillegg til de fire som var med sist vinter.

Skiforbundet presenterte tidenes største hopplandslag på gutte- og jentesida tirsdag, til tross budsjettkutt. Årsaken skal være organisatoriske grep som gjør at satsingen blir enda mer spisset, og at B-landslaget forsvinner.

Kvinnelaget med Maren Lundby i spissen, blir utvidet fra fire til seks.

Eirin Maria Kvandal fra Mosjøen gjorde en bemnerkelsverdig sesong da hun kom tilbake etter ryggoperasjon.

Sesongen endte med sølv i junior-VM, og hun vant norgescupen. I tillegg fikk hun sjansen i kvaliken til det siste rennet i Raw Air, og hun var 18. beste jente i kamp med hele verdenseliten.

I tillegg til Eirin har stortalentet Thea Minyan Bjørseth fått plass på landslaget.

Fra før består laget av Maren Lundby, Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Ingebjørg Saglien Bråten.

– Dette har jeg hatt som mål lenge, og jeg setter stor pris på å få bli en del av laget. Jeg er glad for at skiforbundet fortsetter å satse på kvinnehopp. Jeg ser fram til å jobbe hardt og utvikle meg videre som skihopper, sier Kvandal i en pressemelding.

Landslagssjef Christian Meyer sier følgende om årets uttak:

– Årets lag har en fryktelig interessant miks. Vi tar ut seks jenter som er på seks forskjellige stadier i sin utvikling. Maren Lundby går i front sammen med Silje Opseth og Anna Odine Strøm, og får selskap av tre uhyre spennende ungjenter i Thea Minyan Bjørseth, Eirin Kvandal og Ingebjørg Saglien Bråten. Disse jentene har som mål å bli verdens fremste kvinnelige hoppnasjon, og med disse utøvernes dedikasjon til idretten sin, og vårt system i NSF hopp, er det store muligheter for at visjonen kan bli en realitet tidligere enn vi trodde, sier Meyer.

Les også

Eirin banker på hopplandslagsdøra: – Jeg vet at de vil følge meg opp

Kommentarer til denne saken