«Trist fjellvandrer og takknemlige forbipasserende er nå i flertall i Vefsn»

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.God lokal presseomtale i Vefsn av markeringer ifbm «Den nasjonale vardebrenningen mot vindkraft, i regi av Motvind – Norge 8. okt.». Symbolske flammer fra Trongskaret, Marsøra og Majavatn er formidlet.

Både Helgelendingen og Vefsn.no har referert vardebrennerne i Trongskaret på følgende: «Det er mange som takker oss og sier at dette er en flott markering.» og «Det var en mann som kom forbi og fortalte at han hadde gått over der anleggsveien bygges opp på fjellet. Han sa han hadde begynt å gråte fordi det var så trist å se hvordan det så ut på den andre siden.»

Uten å vite hvem de forbipasserende eller denne triste fjellvandreren er – tusen takk for at dere ærlig sier hva dere føler om raseringen av Vesterfjella. Motstanden har eksplodert i Vefsn og grunnen er at alle nå forstår hvilket kolossalt naturinngrep som er startet i Vesterfjella.

Selv om arbeidet er startet, på utbyggers egen risiko, er det ikke for sent å ytre lokal motstand, tvert imot kan det få stor betydning. Utbyggingen gir ingen klimaeffekt, raserer tilnærmet inngrepsfri natur, trygger ikke industrien, gir svært få arbeidsplasser, fortrenger reindrifta, hemmer reiselivsutviklingen og gir kun «knapper og glansbilder» til kommunen.

Den eneste effekten av utbyggingen er enorm fortjeneste til utbygger og eier av vindkraftindustrien. Bløffen er avslørt, nå er vi motstandere av Øyfjellet vindkraftverket i flertall i Vefsn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken