Tre personer er kjørt til sykehus etter en alvorlig eksplosjonsartet ulykke med acetylen på bilverkstedet til M Nordvik AS Mercedes i Mosjøen.

De var en av de tre som selv ringte politiet halv ett i natt og fortalte at han og to andre hadde vært utsatt for en ulykke med acetylen ved en bedrift. Hva de gjorde på stedet kan ikke politiet opplyse om på nåværende tidspunkt.

– Den ene har tilhørighet til bedriften. Han forteller at det er acetylen som de har hatt uhell med, og at det har skjedd en form for mindre eksplosjon, sier May-Wenche Hansen, operasjonsleder ved Politiet i Nordland til Helgelendingen.

Brann, politi og ambulanse rykket raskt ut til stedet, hvor de tre ble tatt hånd om og kjørt til sykehuset. Tilstanden til den hardest skadede er alvorlig, men stabil, sier operasjonslederen til VG. Vedkommende er fraktet til sykehuset i Tromsø, mens de to andre er fraktet til Sandnessjøen. De skadde er unge menn i 19-20-årsalderen.

Politiet har igangsatt etterforsking, som vil fortsette utover dagen. Området er sperret av.

Operasjonsleder May-Wenche Hansen opplyser til Helgelendingen at ulykken skjedde på M Nordvik AS Mercedes.

– Anser dere dette som en ulykke, eller kan det være noe straffbart?

– Det vet vi ikke, men det er nok en ulykke som ikke var ment å skje. Så vil det være opp til etterforskingen å vurdere eventuell uaktsomhet og om noen kan klandres for det som har skjedd.

Acetylen brukes som brenngass sammen med oksygen og er ofte brukt til sveising, skjæring og lodding. Gassen anses som svært eksplosjonsfarlig.

Konstituert daglig leder, Vegar Øyen, vil ikke kommentere ulykken ytterligere. Han er daglig leder ved M Nordvik AS Toyota i Mosjøen og konstituert ved avdeling Mercedes.

– Jeg kan ikke uttale meg foreløpig. Dette er en politisak, sier han.

Saken oppdateres.