Tre nye tilfeller av korona på Dønna – En fjerde person er mistenkt smittet

Foto:

Tre tester, tatt ved legekontoret i Dønna, har gitt positivt resultat på covid-19. Alle tre er varslet, og satt i hjemmeisolasjon.

DEL

(iSandnessjøen) Det skriver kommunen i en pressemelding på sine nettsider.

«Smittekartlegging er gjennomført, og det er minimal fare for at smitten er spredt. Alle tre er bosatt i andre kommuner enn Dønna, og har hatt svært liten omgang med andre under oppholdet her».

Rådmann i Dønna, Tor-Henning Jørgensen, sier til iSandnessjøen at det er snakk om en gruppe som er på ferie i øykommunen.

– Det er tre som har testet positivt, også tester vi en fjerde person i dag. Der venter vi et svar i morgen. Men personene har holdt seg på hytta gjennom hele oppholdet, foruten en liten tur på butikken i løpet av de siste 14 dagene.

Kommunen kartlegger nå hvem personene som har avlagt en positiv prøve har vært i kontakt med, men rådmannen sier at kontakten med andre har vært minimal, og at de derfor ikke frykter spredning i lokalsamfunnet. De tre som har testet positive er i god form, sier rådmannen.

– Personene skal nå sitte ti dager i karantene, også vil det bli en retesting da. Vi vil ha dialog med dem så lenge der her, for å følge opp tilstanden. Også må vi diskutere litt hvordan de skal få tilført proviant, og at kanskje kommunen må ta et ansvar der.

Ifølge Jørgensen er det to andre kommuner som er varslet, der man mistenker at personene kunne ha blitt smittet i den ene av dem.

Kommuneoverlege i Alstahaug, Kirsten Toft, avkrefter overfor iSandnessjøen at hun har blitt varslet av Dønna kommune.

Dønna har fra før hatt 5 positive covid-19 tester. Ingen av tilfellene kan spores tilbake hit. Smitten er, med andre ord, ikke overført her. Det er likevel all grunn til å følge de råd for hygiene og framferd som blir gitt av nasjonale myndigheter og kommunen, skriver kommunen videre i pressemeldingen.

Artikkeltags