UP gjennomførte torsdag kveld en fartskontroll langs E6 på grensa mellom Vefsn og Grane. Under kontrollen, som foregikk i 80-sonen, ble det delt ut fem forenklede forelegg. Den høyeste målte farten var på 115 km/t, og vedkommende var dermed helt på grensa fra å miste førerkortet.

Det var derimot ikke alle råkjørerne som var like heldige, og til sammen beslagla patruljen tre førerkort. De aktuelle hastighetene var på henholdsvis 118 km/t og 147 km/t, mens en bilist i tillegg fikk for mange prikker totalt.

– Det er vel ikke uvanlig at det ryker et førerkort eller to på en fartskontroll, men tre eller flere førerkortbeslag er ikke så vanlig. I ett av tilfellene var jo overtredelsen betydelig i forhold til fartsgrensen på stedet, sier operasjonsleder Lars Halvorsen ved politiet i Nordland.

– Jeg vil påstå at å kjøre så fort er mer enn drøyt, og direkte uforsvarlig.

Operasjonslederen mener kontrollen viser hvor viktig det er med kontroller av denne typen, og han lover det er noe som vil skje ofte i tiden framover også.

– UP har noen strekninger de vet det kjøres ekstra fort på, og som de har fokus på nå under høysesongen. Med tanke på de høye ulykkestallene som har vært til nå i år, er dette noe som vil følges opp hyppig, sier Halvorsen.