Gå til sidens hovedinnhold

Trailer sperret veien i over en time - men løs nå

Artikkelen er over 1 år gammel

Veitrafikksentralen fikk melding omtrent kl. 15:30 fra bilberger om at en lastebil med henger sto fast ved Esso Trofors.

- Han kom seg derfra, og vi fikk melding om at veien var åpnet igjen ca. kl. 17:00, sier trafikkoperatør Marit Breirem.

Helgelendingen har også fått tips om en utforkjøring 4 kilometer vest for Hattfjelldal, men denne har ikke veitrafikksentralen hørt om.

- Hvis folk ordner seg selv hører vi ikke nødvendigvis om det. Så lenge veien blir stengt eller delvis stengt, får vi beskjed, sier Breirem.

Hun har noen råd til de som ferdes på veiene nå.

- Jeg vil anbefale folk å følge med på 175.no. Det er et kart med trafikkoppdateringer som blir oppdatert hele tida, blant annet med forholdene på fjelloverganger og flere kamera. For eksempel ser vi at det er snø og sludd i luften på Krutfjellet. Ellers må folk kjøre etter forholdene og ta det med ro, sier Breirem.

Operasjonssentralen hos politiet forteller også at det har vært flere trafikale hendelser i kveld.

- Vi har ikke rykket ut på noe i Hattfjelldal. Men det har vært mange trafikale uhell i dag, og er også pågående hendelser. Men generelt har vi ikke rykket ut om det ikke har vært personskader, kun rene uhell, og folk har ordnet med berging selv, sier operasjonsleder Kjetil Kaalaas. Han opplyser at det ikke er pågående hendelser på Helgeland.

Kommentarer til denne saken