Trafikkulykke mellom varebil og vogntog

DEL

Politiet i Nordland har meldt om en trafikkulykke mellom en varebil og et vogntog på Mosjø-siden av Toventunellen. Det er ikke meldt om personskade.

16:47: Utrykningspolitiet har kommet til stedet. Begge involverte personer fremstår som uskadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet. Det lekker litt veske fra vogntoget etter uhellet. Bilberging er bestilt, melder politiet i Nordland.

Veitrafikksentralen opplyser om at ett felt er stengt ved Brattlia på grunn av bilberging fra kl. 16:39.

17:12: Begge de involverte personene er sjekket av ambulanse, og har ingen skader. Bilberging er på tur. Veien vil kunne bli sperret i kortere perioder under berging, opplyser politiet i Nordland på Twitter.

- Veien ble åpnet 18:42. Bilene er ferdig berget og alt er i orden på stedet, opplyser trafikkoperatør Martin Engan hos Veitrafikksentralen.

Politiet har nå fått dannet seg et bilde av hva som har skjedd.

- Sjåføren i vogntoget har foretatt ei forbikjøring og ikke kommet seg tilbake i eget kjørefelt, før det kom en stor varebil imot. Dermed har vogntogsjåføren sitt førerkort blitt beslaglagt, sier operasjonsleder Mats Bernhoft.

Det er opprettet sak om hendelsen.

- De involverte er avhørt. Det var ingen personskader, men store materielle skader. Varebilen kan nok bli kjørbar, men måtte fraktes vekk fra stedet. Vogntoget måtte også ha berging. Jurist og påtale skal se på saken, men i utgangspunktet er den ferdig etterforsket siden alle involverte parter er avhørt, sier Bernhoft.

Artikkeltags