(Rana Blad)

Politiet i Nordland melder ca. klokken kvart over fire om en trafikkulykke på E6 Ågflåget.

- Melding om trafikkulykke mellom lastebil og personbil. En person fastklemt i bil, vedkommende er våken. Ukjent skadeomfang. Nødetatene rykker ut.

Brann- og redningstjenesten i Rana opplyser på Twitter at ulykken skal ha skjedd ved Ågflåget tunnel. Brannvesenet er på vei.

Oppdatert 16.28: Nødetatene er kommet til stedet. Det jobbes med å frigjøre fører av personbil.

- Det er to personer involvert. En person i personbil og en person i lastebil. Fører av lastebil fremstår som uskadd. Store materielle skader.

Veien er stengt.

Oppdatert 16.37: Statens vegvesen vet ikke hvor lenge det vil være stengt, men opplyser ifølge NRK Trafikk at det er omkjøring på fv17 via fergesambandet Levang-Nesna.

Oppdatert 17.17: Fører av personbil er nå frigjort fra kjøretøyet. Vedkommende blir fraktet med ambulanse til Helgelandssykehuset Rana. Personen var ifølge politiet fortsatt våken da vedkommende ble fraktet fra stedet.

Politiet jobber på stedet med å kartlegge hendelsesforløpet til ulykken. Veien er fortsatt stengt. Bilberger er varslet. Politiet tar høyde for å få åpnet veien så snart bilene er fjernet fra kjørebanen.

Oppdatert 17.33: Politiet eskorterer bilberger til ulykkesstedet.

Oppdatert: 18.15: Etter ulykken har det oppstått lange køer. Klokken 18.08 begynte køen ned fra Svortdalen mot rundkjøringa mellom Mosenteret og Kiwi Langneset, å bevege seg. Den hadde da stått stille i minst 45 minutter. En annen tipser opplyser at vedkommende har stått i kø i minst en time og 45 minutt.

Oppdatert 18.23: E6 Mo i Rana er åpnet i ett felt mellom Langneset og Åga.

Oppdatert 19.11: Kjøretøyene er nå berget og begge kjørefeltene er nå åpent for trafikk.

Oppdatert 20.03: Ifølge NRK Nordland har personen som ble sendt til sykehuset, alvorlige bruddskader.