Nå kan du ikke kjøre opp denne bakken lenger

Mandag morgen kom søppelsekkene av de nye oppsatte skiltene, som innfører forkjørsvei, i Sandnessjøen. Zahlbakken er blant veiene som er blitt enveiskjørt.

DEL

(iSandnessjøen) Fra mandag 2. september 2019 innføres forkjørsvei gjennom Sandnessjøen. Dette er en videreføring av Statens veivesen sin regulering på fv 143 og vil gå fra rundkjøring ved Sandnessjøen videregående skole via Novikveien, Håreks gate, Syv Søstres gate til rundkjøring i Nesset X fv 809, skriver kommunen i en pressemelding.

Samtidig innføres 40 km/t som øvre fartsgrense. I forbindelse med reguleringen innføres det også enveiskjøring ned Zahlbakken ved Parken, mellom Håreks gate og Torolvs gate.

Avdelingsingeniør i kommunalteknisk, Trond Bargel, sier til iSandnessjøen at spesielt Zahlbakken har vist seg å være problematisk på vintertid.

– Bilistene har en del utfordringer når de prøver seg på brattbakken. Så vi har ansett bakken som en risko, og spesielt om bilene på toppen av bakken hadde fått vikeplikt i forbindelse med forkjørsveien. Derfor har vi vurdert det slik at bakken blir enveiskjørt.

– Har det vært mange ulykker eller uhell i bakken?

– Det har jeg ikke tall på, men vi har registrert at både trailere og andre har sklidd ned og sakset over på glatt føre.

Bargel sier at per dags dato er strekket mellom Honolulu, forbi Asia Food og forbi tingretten fortsatt er regulert med 50 km/t.

– Men vi ser at det kan bli problematisk, så vi blir nødt til å se på endringer i den gaten. Det samme gjelder for øvrig angre gater som vi ser på, blant annet i Elias Blixt gate.

Artikkeltags