Fikk bot på 150.000 kroner for fyllekjøring

Promillekontroll
Alkometer
Illustrasjon
Foto: Heiko Junge / Scanpix .

Promillekontroll Alkometer Illustrasjon Foto: Heiko Junge / Scanpix . Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Kjøreturen til den ikke helt edru mannen kostet flesk. Salten tingrett har dømt han til å betale ei bot på 150.000 kroner. Han fikk også 21 dagers betinget fengsel og mistet sertifikatet i 22 måneder. Han må dessuten avlegge full førerprøve for å få sertifikatet igjen.

Det var 19. juli i fjor at kjøreturen fant sted en plass i Salten.

To passasjerer

Ifølge dommen kjørte 42-åringen med to passasjerer i bilen. På veien ble bilen forsøkt stanset av politiet som avholdt promillekontroll. En av betjentene ga tegn til at bilen skulle stanse.

I stedet bråstoppet han, snudde bilen og kjørte i motsatt retning i høys hastighet. Ferden fortsatte inn på en grusvei. Da veien tok slutt ved et vann stanset bilen. Tiltalte la på sprang til skogs. En av passasjerene la på sprang ut i vannet.

Tiltalte ble funnet etter kort tid, mens politiet fikk til slutt hjelp fra en Sea King i søket etter mannen som sprang på vannet. Han dukket opp da helikopteret ankom.

Over én i promille

Promilleprøver tatt klokken 03.45 og 04.15 var på henholdsvis 1.05 og 1.00. Prøvene ble tatt cirka to timer etter kjøreturen fant sted.

Tiltalte forklarte i retten at hadde drukket noen drinker. Først hos en kamerat. Deretter på et utested, Han hevdet derimot at det var en ukjent fjerdemann som hadde kjørt bilen og mener at han må ha sovnet under kjøreturen.

Den forklaringen festet ikke retten lit til.

Artikkeltags