Gå til sidens hovedinnhold

Tor Alvin (26) med i prosjekt som turnerer i hele Nordland

Denne høsten kjører Musikk i Nordland sitt pilotprosjekt Springbrett, et profesjonelt mentorprogram for klassiske musikere, både nyutdannede og studenter, mellom 18-30 år. Musikerne vil gjennom tre måneder få individuell ukentlig undervisning med Musikk i Nordlands musikere og gjestemusikere, for å bygge opp og utvide sitt repertoar både innen kammermusikk og eget solorepertoar. Det melder Musikk i Nordland i ei pressemelding.

En av deltakerne i Springbrett er Tor Alvin Wika (26) på fiolin fra Mosjøen. For tiden studerer han ved Den Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hvor han tar en Mastergrad i musikk med spesialisering i orkesterspill og har jevnlig praksis i Sveriges Radiosymfoniorkester, Kungliga Operan og Kungliga Filharmonikerna.

Han, Victoria Lewis og Sebastian Dankel utgjør årets Springbrett-deltakere. Nå holder de snart konserter i hele Nordland.

- Denne konserten er en del av Springbrett-konseptets hovedproduksjon, hvor vi gir muligheten for disse unge utøverne å oppleve en fullskala konsertturné langs vårt langstrakte fylke. I første avdeling av konserten, får vi høre deltakernes utvalgte solostykker for stryk og klaver, som spenner seg fra Fransk og Russisk romantikk fra Saint Saëns og Rachmaninov, til det moderne verket «Subito» av Witold Lutoslawski. I andre avdeling kulminerer konserten med Tchaikovskys romantiske strykesekstett «Souvernir de Florence», skriver Musikk i Nordland i pressemeldinga.

Under konserten får publikum høre Sebastian Dankel, Tor Alvin Wika og Victoria Lewis i samspill med etablerte musikere og sin mentor og musikalske leder gjennom høsten, Lazar Miletic.

- Musikk i Nordlands fremste oppgave er å skape bolyst i nord gjennom kultur, både for vårt publikum og ved å prioritere sysselsetting og kompetanseutvikling innenfor feltet i vår region og vårt fylke, forklarer Musikk i Nordland videre.

Den 26. november holdes konserten i Mosjøen. I tillegg får Korgen, Mo i Rana, Bodø, Hamarøy og Narvik besøk i november og desember.

Kommentarer til denne saken