– Alt å vinne for oss

Samarbeid om fotballtilbud i Mosjøen. Espen Isaksen fra MIL Fotball og Ulf Langmo (t.h.) fra vefsn Folkehøgskole samarbeider om et nytt fotballtilbud.

Samarbeid om fotballtilbud i Mosjøen. Espen Isaksen fra MIL Fotball og Ulf Langmo (t.h.) fra vefsn Folkehøgskole samarbeider om et nytt fotballtilbud.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ulf Langmo og Espen Isaksen er enig om at de har alt å vinne på å samarbeide. – Et nytt tilbud gir noe til oss begge, sier de.

DEL

De representerer Vefsn Folkehøgskole og Mosjøen IL, og til høsten kan de stå sammen om et unikt fotballtilbud.
Som eneste folkehøgskole i Nord-Norge og Trøndelag tilbyr Vefsn Folkehøgskole fra høsten 2015 et eget fotballtilbud i samarbeid med idrettslaget.

Godfot-teorien

– Får vi dette til har vi utført godfot-teorien til Nils Arne Eggen i praksis. Det gjelder å gjøre hverandre god, sier Espen Isaksen. Han er daglig leder i MIL Fotball, og har et stort nettverk over hele landet etter sin tid som aktiv keeper og trener i eliteserien i fotball.
– Det er dette nettverket som gjør at vi kan få topptrenere hit til byen, sier Ulf Langmo som er lærer ved dagens idrettslinje på Vefsn Folkehøgskole.
– Vi ønsker å teste ut om det er interesse for en ny fotballinje i Norge. Mosjøen har mye å by på i fotballsammenheng, anleggene står her, og i Mosjøhallen er det mye ledig på dagtid. Vi har lyst til å lage det beste tilbudet blant folkehøgskolene i landet, sier Langmo.

Målgruppen 18–23 år

Elevene ved Vefsn Folkehøsgskole er fra 18 år og oppover, og målgruppen for det nye tilbudet er 18–23 år.
– Vi skal benytte den idrettslinja vi har hatt i mange år. I dag er det en linje som tilbyr all slags idretter, og det vi gjør er å lage en fordypning fotball, sier han.
Elevene som velger fotball får trening med noen av landets beste trenere. I skoleåret 2015/16 er blant annet Per Joar Hansen og Sigurd Rushfeldt bekreftet som gjestetrenere.
– Det kommer til å bli flere interessante trenere på lista. Jeg har en ekspert på videoanalyse, og jeg har god kontakt med Per-Mathias Høgmo, sier Espen Isaksen.

Studietur

Elevene får også tilbud om studietur til Tyskland, Nederland eller England for å besøke lag, trene og spille kamper.
– Dette blir et unikt opplegg der den beste kompetansen i landet besøker Mosjøen. Det blir også anledning for andre til å benytte disse kapasitetene. Fotballklubbene i byen og næringslivet kan også samarbeide med oss, sier Isaksen.

Artikkeltags