Gå til sidens hovedinnhold

– Alt å vinne for oss

Nytt tilbud er godfot-teori i praksis

Artikkelen er over 6 år gammel

Ulf Langmo og Espen Isaksen er enig om at de har alt å vinne på å samarbeide. – Et nytt tilbud gir noe til oss begge, sier de.

De representerer Vefsn Folkehøgskole og Mosjøen IL, og til høsten kan de stå sammen om et unikt fotballtilbud.
Som eneste folkehøgskole i Nord-Norge og Trøndelag tilbyr Vefsn Folkehøgskole fra høsten 2015 et eget fotballtilbud i samarbeid med idrettslaget.

Godfot-teorien

– Får vi dette til har vi utført godfot-teorien til Nils Arne Eggen i praksis. Det gjelder å gjøre hverandre god, sier Espen Isaksen. Han er daglig leder i MIL Fotball, og har et stort nettverk over hele landet etter sin tid som aktiv keeper og trener i eliteserien i fotball.
– Det er dette nettverket som gjør at vi kan få topptrenere hit til byen, sier Ulf Langmo som er lærer ved dagens idrettslinje på Vefsn Folkehøgskole.
– Vi ønsker å teste ut om det er interesse for en ny fotballinje i Norge. Mosjøen har mye å by på i fotballsammenheng, anleggene står her, og i Mosjøhallen er det mye ledig på dagtid. Vi har lyst til å lage det beste tilbudet blant folkehøgskolene i landet, sier Langmo.

Målgruppen 18–23 år

Elevene ved Vefsn Folkehøsgskole er fra 18 år og oppover, og målgruppen for det nye tilbudet er 18–23 år.
– Vi skal benytte den idrettslinja vi har hatt i mange år. I dag er det en linje som tilbyr all slags idretter, og det vi gjør er å lage en fordypning fotball, sier han.
Elevene som velger fotball får trening med noen av landets beste trenere. I skoleåret 2015/16 er blant annet Per Joar Hansen og Sigurd Rushfeldt bekreftet som gjestetrenere.
– Det kommer til å bli flere interessante trenere på lista. Jeg har en ekspert på videoanalyse, og jeg har god kontakt med Per-Mathias Høgmo, sier Espen Isaksen.

Studietur

Elevene får også tilbud om studietur til Tyskland, Nederland eller England for å besøke lag, trene og spille kamper.
– Dette blir et unikt opplegg der den beste kompetansen i landet besøker Mosjøen. Det blir også anledning for andre til å benytte disse kapasitetene. Fotballklubbene i byen og næringslivet kan også samarbeide med oss, sier Isaksen.

Kommentarer til denne saken