Gå til sidens hovedinnhold

Nye elever får nye hus

Artikkelen er over 6 år gammel

Årets kull på Vefsn Folkehøgskole Toppen får helt nye internater å bo i.

Denne uka startet de nye elevene sitt skoleår ved Vefsn Folkehøgskole Toppen. Årets kull får gleden av å innvie skolens splitter nye internater.

Fikk skryt av rektor

Seks nye moderne hus har blitt satt opp. Torsdag forrige uke inviterte skolen og konstituert rektor Bodil Nystad bygningsarbeiderne til lunsj.

– Jeg er imponert over det arbeidet som har blitt gjort. Det er mange som snakker om hvor fine hus vi har fått. Samarbeidet har vært godt, og vi ligger til og med foran skjema. Det er ikke dårlig, sa Nystad.

Den årlige EPSI-undersøkelsen, som blant annet viser tilfredsheten blant norske elever viser at elever ved folkehøyskolene er de mest fornøyde elevene på norske skoler. Blant folkehøyskolene ligger Toppen Folkehøgskole i toppsjiktet. Skolen har imidlertid hatt lav score på boforholdene. Rektoren ser nå fram til et skoleår hvor elevene kan på i helt ferske hybelrom.

– Vi er kanskje ikke så flinke til å skryte av oss selv her nord, men når andre sier at Toppen er blant de beste så syns jeg det er greit å være stolt av det. Vi har høy score på det meste, men har hatt lavere score på boforholdene. Nå har vi i sommer tatt tak i det. Framover vil vi jobbe med å bli enda bedre på markedsføringen, sier hun.

Misunnelige stipendiater

Toppen har i år ni stipendiater fra fjorårets kull. Andreårselevene skal fungere som et bindeledd mellom staben og elevene ved skolen. To av stipendiatene er Sirin Rosøy fra Tromsø og Andreas Nordhøy fra Grong.

– Etter ett år visste jeg ikke helt hva jeg ville gjøre. Jeg ble fristet til å ta et år til her, og bidra til et godt miljø for dem som skal begynne her, sier Risøy

– Det var fjorårets andreårselever som gjorde at vårt år ble så bra og jeg ville gjøre noe av det samme for årets kull, legger Nordhøy til.

De seks internatene gir elevene utsikt utover Vefsna og Vefsnfjorden. Andreårselevene, som skal bo på internatene i skolebygget, innrømmer at de er litt misunnelige på årets førsteklassinger som får bo i helt ny internater.

– De får en fantastisk utsikt utover fjorden. Vi blir litt misunnelige, men det er bra at skolen får nye boliger. Det vil kanskje bidra til å gjøre skolen enda mer attraktiv, sier de.

– Blitt glad i Helgeland

Begge har blitt glad i Helgeland og Mosjøen det året de har vært her og utelukker ikke å bli boende også etter perioden på Toppen.

– Vi vil ikke flytte her ifra, men det er jo avhengig av jobb og andre faktorer. Flytter vi bli det i alle fall nordover, er begge enige om.

Rektor er fornøyd med at skolen kan produsere ressurspersoner til landsdelen og regionen.

– Vi har elever fra hele landet og flere blir boende i landsdelen. For oss er det fantastisk å se at vi kan rekruttere mennesker med kompetanse til Helgeland og Nord-Norge, sier Nystad.

Kommentarer til denne saken