Gå til sidens hovedinnhold

Tok tøff avgjørelse på morrakvisten: Utsetter grautfesten

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredagens grautfest i Mosjøen er flyttet til mandag. Årsaken er regnværet som ikke ser ut til å gi seg til helga.

– Jeg tror ikke Øyfjellnissen liker vassgraut, og etter det jeg forstår er han heller ikke så hissig på å bli blaut på beina, smiler Frode Gullhav. Han er daglig leder i Helgeland Event som sammen med Sjøgata næring og miljø og Mosjøen torg arrangerer den store festen der risgrauten står i sentrum, bokstavelig talt.

Magisk

– Fjorårets arrangement var helt magisk, jeg fikk klump i halsen da ungene kom med tente fakler samtidig som Helgelandstrappa var opplyst, sier Gullhav. Han mener fakkeltog i pøsregn ikke har den samme magien.

– Når meteorologene melder noen få minusgrader og kanskje et lite melisdryss mandag, var avgjørelsen egentlig ikke tung å ta, sier Gullhav.

Tirsdag formiddag ble alle skolene kontaktet og informert om at planene er endret. Dermed kan anslagsvis 1000 skoleelever glede seg i enda noen dager før det blir grøtfest i Sjøgata.

Plan B

– Vi hadde jo en slags plan B om å trekke innendørs dersom det ble dårlig vær. Vi kom imidlertid til at kapasiteten er for liten til å gjennomføre en slik vri, sier Gullhav.

Det er Vefsn storkjøkken som skal lage grauten, og eventsjefen lover at det blir mat til alle.

– I fjor var det 3000 mennesker i Sjøgata under grautfesten, og vi hadde graut til bare 2000. I år har vi garantert nok til alle, sier Frode Gullhav.

Kommentarer til denne saken