Gå til sidens hovedinnhold

To vefsninger er blant kandidatene til å bli Årets Nordlending 2020

Juryen har bestemt seg og kandidatene til Årets Nordlending 2020 er klare. Sandra Lyng og Kitty Vassdal fra Vefsn er begge blant kandidatene. 

Totalt kom det inn 590 nominasjoner, fordelt på 100 ulike navn, da juryen ba folket i Nordland om hjelp til å finne gode kandidater til hedersprisen Årets Nordlending, skriver Avisa Nordland.

Prisen, som har blitt delt ut siden 2002, deles ut av NRK Nordland og Avisa Nordland. Juryen har i år bestått av konstituert sjefredaktør Markus Rask Jensen i Avisa Nordland, distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK Nordland, Mariann Meby i Bodø Energi og fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

– For meg er dette er årets koseligste oppgave, og vi nordlendinger har virkelig mange mennesker rundt oss vi kan være stolte over, sier Mariann Meby.

– Vi har gått gjennom samtlige forslag som Nordlands innbyggere har sendt oss, så da og få denne listen ned til ti stykker er dog alltid en krevende oppgave. Det er så utrolig mange gode historier og mennesker å trekke fram, fortsetter hun.

Les også

Sandra nummer to i Stjernekamp: - Jeg avslutter som ei sterkere dame

Les også

Kitty har gått Nordland på langs for å skape økt oppmerksomhet rundt selvmord

Årets kandidater

I år kom det altså inn forslag på 102 ulike kandidater. I fjor var tallet 189.

– Juryen har gått flere runder og diskutert nøye. Vi mener vi har kommet fram til ti meget gode kandidater, sier Markus Rask Jensen.

Dette er årets ti kandidater:

1. Dina Fonn Sætre og Henning Holand, Steigen

2. Marlene Sæthre, Moskenes

3. Morten Thoresen, Bodø

4. Kitty Vassdal, Vefsn

5. Sonja Djønne og Thoralf Lian, Rana

6. Håvard Jansen, Saltdal

7. Tone og Roger Rustad, Narvik

8. Simon Myrvang, Meløy

9. Sandra Lyng, Vefsn

10. Bodø/Glimt, Bodø

Gå nederst i denne saken for å stemme

Kommentarer til denne saken