Det har vært et trafikkuhell i en sving på Laksforsåsan. To biler med til sammen seks personer er involvert. Politiet meldte om hendelsen kl. 12:40.

– Politipatrulje har akkurat kommet til stedet og jobber der sammen med ambulanse, opplyser operasjonssentralen kl. 13:00.

Vegtrafikksentralen nord opplyser på Twitter at vegen ble stengt på E6 forbi Laksforsåsan i forbindelse med hendelsen.

Trafikkoperatør Håvard Langmo bekrefter at begge felt ble stengt som følge av hendelsen. Klokken 13:50 ble et felt åpnet, og trafikken blir dirigert forbi.

– Vi vet at to personbiler er involvert, og at nødetatene jobber på stedet. Det er ikke omkjøring, så folk må smøre seg med tålmodighet, sier Langmo kl. 13:05.

Veitrafikksentralen har foreløpig ingen oppgaver på stedet.

– Alle personene ute av de to personbilene. Fire personer sendes til sykehus på Mo, opplyser politiet i Nordland på Twitter.

Den ene bilen hadde henger, som nå ligger midt i veien.

Helgelendingens reporter på stedet, Jon Steinar Linga, har observert fire ambulanser i utrykning på vei nordover. Det har oppstått lange køer som følge av ulykken, anslått til 1–1.5 kilometer lange på nordsiden av ulykkesstedet.

Et ambulansehelikopter har landet på en åker i nærheten og har lettet fra stedet.

Det var fire personer i en bil som kjørte sørover og to personer i en bil som kjørte nordover.

Det har blitt opprettet sak på hendelsen. Innsatsleder på stedet, Martin Skjervagen opplyser om hva som foregår nå.

– Politiet tar avhør nå, blant annet av en person som kom i bil bak en av de involverte bilene. Politiet fortar tekniske undersøkelser, sier han.

Helgelendingens reporter på stedet anslår at det er betydelige skader på begge bilene. Hengeren som satt fast på den ene bilen har blitt løst fra bilen.

Fire av de involverte hadde behov for å bli sendt til sykehus, og ble sendt til Mo i Rana.

– Det er mulig de to andre også ble med til sykehuset. Alle har vært våkne hele veien. Men det tas på største alvor når det er krasj i en 80-sone. Da er det mye energi og fart. Så jeg vil tro de gjør grundige undersøkelser fra helse sin side, sier operasjonsleder Ulf Slettan.

Per nå dirigeres trafikken forbi ulykkesstedet, og politiet er derfor fortsatt til stede.

– Trafikken glir forbi nå. Vi håper vi kan åpne begge feltene snart. Det blir bilberging etter hvert, og da blir det helt stengt igjen. sier Slettan.

Foreløpig vet ikke politiet noe om årsaken til ulykken.

– Det er to personbiler som har støtt sammen i motsatt retning. Den ene hadde en henger bak. Vi vet ikke omstendighetene til hvorfor de har støtt sammen. Nå jobber politiet med å sikre tekniske spor, og å ta avhør for å høre om noen som har kommet bak har sett noe. Begge bilene havnet utenfor veien etter sammenstøtet, sier Slettan.

Klokka 16.58 opplyser politiet at det ikke er mistanke om ruskjøring. Den ene sjåføren, en mann i 70-årene har fått førerkortet beslaglagt, og det opprettes sak.