Tilbyr påskeaktiviteter utendørs for store og små: – Mange turer og leker

PÅSKEAKTIVITETER: I hele påsken kan du få gode forslag på turer og aktiviteter både i byen og i nærområdene til Mosjøen. Bildet er fra Herringen.

PÅSKEAKTIVITETER: I hele påsken kan du få gode forslag på turer og aktiviteter både i byen og i nærområdene til Mosjøen. Bildet er fra Herringen.

Av

I Mosjøen kan du bli med på påskeaktiviteter ute. Hver dag kommer det forslag til turer og leker fra folkehelsa i Vefsn.

DEL

– Det er mange tilbud på nettet om trening hjemme i stua, og vi tenkte at vi kunne foreslå uteaktiviteter også. Derfor har vi bestemt oss for å komme med forslag hver dag, sier Anne-Marit Almås Marken leder for enhet folkehelse i Vefsn kommune.

Opplegget er slik at det slippes et forslag hver kveld på Vefsn kommunes Facebook-side. I Helgelendingen vil forslagene publiseres samtidig med kommunen.

Klikk på linken under for å sjekke ut det første turforslaget:

– Det er flott at vi kan samarbeide. Dess flere som får med seg dette, dess flere kan kanskje få en ide om hva de kan gjøre utendørs. Tilbudet går selvsagt til både familier med barn og alle andre som vil ut å få frisk luft. Værmeldingen for påsken er ikke den aller beste, men vi vet alle at været skifter fort på denne tida, og det er alltid gløtt av sol innimellom, sier Almås Marken.

– Poenget med å slippe aktiviteten kvelden før er at de som vil være med kan studere forslaget om kvelden og planlegge neste dags tur eller lek, sier hun.

Allerede fredag kveld startet det med Vefsns turvettregler. Hovedregelen er at folk følger gjeldende smittevernstiltak fra helsemyndighetene.

Lørdag kveld ble de første forslagene lagt ut, og det var to turer. En tur i løypa til Åsan Rundt på Kjærstad og det andre forslaget var Sjåmoen-Herringen.

– Vi skal forsøke å lage aktiviteter som både inneholder turer, leker og artige ting du kan finne på. Blant annet en fin fotokonkurranse, sier hun uten å røpe hva det dreier seg om.

Vefsn kommunes turvettregler:
1. Planlegg turen og fortell noen hvor du skal.
2. Legg bare ut på turer dersom du er frisk, og vet du klarer å gjennomføre turen. Ikke ta unødvendig risiko.
3. Gå gjerne på tur med familien din eller en venn, men aldri mer enn fem i en gruppe.
4. Ta gjerne med deg hånddesinfeksjon/våtservietter o.l. i sekken når du skal på tur.
5. Vask hendene før du spiser deilig turmat.
6. Ta ansvar for at rasteplasser er trygge og fine for den neste som kommer.
7. Ta hensyn til alle andre turglade, si gjerne hei, men hold minst 1 meter avstand!
8. Hjelp andre turglade med smittevernstiltak om du ser noen som glemmer seg.
9. Nyt turen og gi et smil til forbipasserende.
10. Ikke registrer din tur i bøker i postkasser. Skriv på eget skjema eller benytt digital registrering.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags