Feiringen i sentrum av Hattfjelldal inneholder et variert program, og starter fredag morgen med at diverse boder åpnes. Der kan man kjøpe alt fra lokalmat, tresløyd, håndarbeid og gjenbruksklær. På fredag kveld blir det konsert hvor blant annet Ulrikke Nilsen og bandet STEMS kommer til å opptre, hvor arrangørene kommer til å sette opp telt i tilfelle det blir dårlig vær.

På lørdag er bodene fortsatt åpne, det blir trekkspillmusikk og utdeling av Hattfjelldalsprisen. Denne dagen er det også kreativt verksted på museet, hvor det vil foregå forskjellige aktiviteter for barn, blant annet spikking og maling. Andre aktiviteter er blant annet bondestand og barneridning, og i tillegg kommer Cars and Coffee avdeling Mosjøen til bygda.

Leder av arrangørkomiteen, Tina Brennbakk, sier hun håper det blir stort oppmøte ettersom dette har vært en viktig feiring for Hattfjelldal i lang tid.

– Grunnet korona og nedstenging av landet er dette første gangen på tre år at vi kan feire Hattfjelldalsdagan, og derfor har vi et mindre arrangement i år enn det vi har hatt tidligere, sier Brennbakk som mener at frykten for korona har ødelagt mye.

– Vi håper at vi med arrangementet kan vise folk at det er trygt å gå ut og møte folk igjen, spesielt ettersom det er en hedring av bygda vår. I tillegg er det ikke bare hattfjelldalinger som kommer hit, og vi får ofte folk både fra Mosjøen og Trofors som deltar.

Ettersom det er flere år siden forrige feiring, har arrangørene manglet utstyr, og har fått støtte fra Sparebank 1 og Hattfjelldal kommune til å kjøpe inn bord og stoler, i tillegg til to store boder.

– Dette er viktig ettersom tanken bak Hattfjelldalsdagan er at lokale lag og foreninger skal støtte opp om arrangementet. Det er også et fokus på at det ikke er arrangørene som skal tjene penger, men heller de som selger i boder og ellers hjelper til, avslutter Brennbakk.