«Øvelse Helgeland» avsluttes førstkommende fredag. På Drevjamoen har blant andre Maria Arntsen (30) deltatt på øvelsen i regi av Heimevernet.

Bodøværingen er egentlig sykepleier, og studerer for tiden til å bli intensivsykepleier, men i Heimevernet har hun en helt annen rolle.

Der er hun militærpoliti, men det er likevel mye kunnskap og erfaringer som kan overføres fra det militære til det sivile livet – og omvendt.

– På lagførerkurset lærte jeg masse om meg selv, som for eksempel å stole på meg selv og på det jeg kan, sier hun i en pressemelding.

Hun mener at disse kursene kommer til nytte både i sivilt og når hun er iført grønt.

– Jeg har jo vært på det første lagførerkurset, og det kan jeg anbefale på det varmeste og jeg gleder meg til neste kurs jeg skal på, sier Arntsen som har vært i Heimevernet i to år.

Arntsen forteller at det har vært en del utskiftninger i MP-troppen i det siste, og at hun gleder seg til å bli kjent med de nye folkene hun skal jobbe sammen med i denne øvelsen.

– Det er en forutsetning for at vi skal få dette til så bra som mulig, sier Arntsen som håper årets trening blir en blanding av grønn og blå tjeneste.

Grønn tjeneste innebærer militære ferdigheter, mens blå tjeneste i denne sammenhengen handler om å trene på rollen som militærpoliti med alt det innebærer.

Tidligere denne uka var hun også blant dem som byttet ut gammelt utstyr med nytt.

– Nå har vi fått ei ny vernemaske som vi skal teste senere i dag og det blir jo spennende, sier Arntsen.

Vesken den nye vernemasken bæres i har også fargene og mønsteret som kommer på den nye uniformen som soldatene vil få om noen år.

– Jeg er mest glad i den kamofargen vi har i dag, innrømmer hun.