Vinterferien på Helgeland innledes i dag, og varer hele neste uke.

– Vi holder åpent i helga, men vi har ikke lagt opp til åpningsdager utover i vinterferien. Mange drar andre steder i vinterferien, og det er også hyttetid, sier Dan Roger Sandstrak, leder i Mosjøen slalåmklubb.

Slalåmbakkene i Kjemsåsen blir selvsagt åpne for aking, og for dem som vil tråkke opp.

– Det håper jeg folk benytter seg av. Vi har gjort et årsmøtevedtak tidligere på at vi ikke åpner i vinterferien. Erfaringsmessig er det også lite folk, og det er også slik at de frivillige i klubben fortjener litt fri, sier Sandstrak.

De aktive medlemmene i klubben kommer til ha trening, og de forbereder seg til Geitfjellrennet som går søndag 8. mars.

– Det blir nok 10 utøvere fra Mosjøen slalåmklubb som deltar i Grong, sier han.

Mosjøen slalåmklubb har hatt en strålende sesong så langt, og de har hatt åpent to kvelder i uka pluss i helgene. Til helga er det åpent i Kjemsåsen, men i vinterferieuka er det stengt.

Hogne Hjerpås i Helgeland friluftsråd forteller at de hadde planlagt friluftsskole i Mosjøen i vinterferien, men den er avlyst.

– Vi har erfart det tidligere at det er vanskelig å samle nok deltakere til friluftsskolene i vinterferien, og det gjelder også i år. Men til våren og sommeren kommer vi sterkt tilbake og har mange friluftsskoler på kalenderen, sier Hjerpås.

På Kippermoen blir det full fart, og der blir det aktiviteter både ute og inne.

– Vi har ordinære åpningstider for treningssenter og squash. I tillegg kan vi tilby mange aktiviteter. Ta Kippermoen i bruk i vinterferien, oppfordrer avdelingsleder Kjetil Hoff

Skøytebanen er brøytet, og det blir kjørt opp skiløyper på Kippermoen. Akebakken er selvsagt åpen, og der er det også grillmuligheter.

Bassengene åpne tirsdag til fredag, og lørdag søndag.

Mosjøhallen åpner opp for fri aktivitet onsdag til fredag 10-15, i tillegg til fri aktivitet lørdag og søndag fra kl. 10 om formiddagen til de faste treningene starter om ettermiddagen.