Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes premiedryss over Diamantdagan: – Vi ønsket å gi noe skikkelig

Årets Diamantdagan byr på tidenes største premier, og du kan blant annet å muligheten til å få deg en flunkende ny elbil i ett år.

(iSandnessjøen)

– Vi ble kontaktet av Alstahaug næringsforening i forbindelse med en idé som var spilt inn til dem. Vi tente på ideen, og selv om vi har hatt en krevende tid, valgte vi å ta sjansen på at vi klarer med denne kostnaden, sier Arnt-Magne Vollan, daglig leder Hansens Bilverksted.

Hansens Bilverksted har avdeling både i Sandnessjøen og Mosjøen, og har til sammen 20 ansatte, der 12 av dem er i Sandnessjøen. Koronapandemien har gitt firmaet en krevende tid, og det var flere måneder hvor omsetningen gikk ned 50 prosent. I tillegg til at noen ansatte måtte permitteres.

– Nå er alle tilbake på jobb, smiler Vollan.

Viktigere enn før

Hansens Bilverksted skal i tradisjon tro være med på Diamantdagan med flere biler som skal stå i gågata. Vollan synes det er positivt at handelsstanden i Sandnessjøen klarer å samle seg om et slikt arrangement.

– I år er det spesielt både for oss og mange av butikkene. Det er veldig tidsriktig å arrangere på denne tiden siden julehandelen har begynt, og det er viktigere enn aldri før at folk benytter seg av det lokale tilbudet, og det lokale næringslivet, sier han.

Premien Hansens Bilverksted stiller opp med er en Volkswagen e-up range. Den får vinneren ha i ett år, og alle hjulsett, service- og vedlikehold og forsikring er inkludert.

– Det er god plass til fire voksne i bilen, og det er en allsidig småbil. Den er også på lengde med konkurrentene, og kan gå nærmere 26 mil før den må lades opp, sier Vollan.

Premie i tiden

– Hvorfor akkurat denne bilen?

– Det er en bil som vi har solgt veldig mye av, og en bil som mange finner seg til rette i og har bruk for. Den blir ofte brukt som en bil nummer to, og brukerne får med seg både barn og pikkpakk i bilen for å kjøre til og fra jobb, barnehage, fotballtrening og så videre. Elbil er også noe som er i tiden. Det er det «alle» skal ha i dag, og det er miljøvennlig.

Vinnerbilen vil være rød, men med samme klistermerker som bilen på bildet, og kommer i månedsskiftet november/desember.

– Hva skjer etter ett år?

– Da blir det nye diamantdager, og en ny person som vinner. Målsettinga er at dette skal bli en tradisjon.

Noe skikkelig

Fagmøbler Sandnessjøen har også kastet seg med, og har en komfortabel premie til 55.000 kroner å by på.

– Jeg snakket med sengeleverandøren vår, Svane, og spurte om de var interessert i å samarbeide om dette. Det var de, sier butikksjef Robin Bastesen.

– Hvorfor gi bort en seng?

– Når vi først skulle gi bort noe, så ønsket vi å gi noe skikkelig. Svane er kvalitet og merkevare. Det er toppmodellen Zefir i størrelsen 1,50 som vi gir bort, men det er mulighet for vinneren å få 1,80 om de legger i mellomlegget. Vinneren får også mulighet å velge farge på sengen selv.

Fagmøbler Sandnessjøen har fire ansatte, og holder til på Sandnes.

– Det var en kalkulert risiko med å flytte ut av sentrum, og kanskje nettopp på slike type arrangement som Diamantdagan, så mister vi nok mange av disse spontankundene. Samtidig er kanskje ikke møbel den største spontanhandelen, og vi har nå en tre ganger så stor butikk som det vi hadde, sier Bastesen.

– Hvordan er det å være med på Diamantdagan?

– Det er et artig tiltak for å få litt handling i byen. Vi ser at det handles mye, og det er artig med loddene. Folk som handler møbler her sitter i flere timer og skriver på loddene.

Større dimensjon

Power Sandnessjøen har valgt å legge et gavekort på 25.000 kroner på premiebordet. Butikksjef Jim-Helge Johannessen forteller at de aldri før har bidratt med en premie i denne dimensjonen.

– Vi ønsker å bidra med et gavekort siden det kan være flere som synes at en diger TV på 85 tommer blir for stort. På denne måten kan de heller kjøpe seg noe som passer bedre for dem, smiler han og legger til:

– For 25.000 kroner er det blant annet mulig å få hvitevarer, store TV-er og et par fancy mobiltelefoner. Det er nesten fantasien som setter grenser.

– Hvorfor har dere valgt å gi et så stort beløp?

– Det er viktig at en slik happening som Diamantdagan faktisk har støtte for å fungere. Da er vi nødt til å bidra så godt vi kan.

Power Sandnessjøen har til sammen ni ansatte, og merket at det ble stille under den verste koronatiden.

– Vi hadde noen permitteringer, men nå er alle på plass igjen. Det har også vært en jevn økning på omsetting i år, slik som det stort sett er hvert år. Så det går bra, og folk er flinke til å gi oss en sjanse. Er det noe vi ikke har, får vi som regel tak i.

Saken sto først på trykk i vårt eget bilag om Diamantdagan.

Les også

Lise og Veronica slår seg sammen og tester ut nytt konsept under Diamantdagene

Les også

En annerledes diamant og en annerledes trygghet

Les også

Står på uten ansatte: – Ryktene om vår død er betydelig overdrevet

Kommentarer til denne saken