Thomas Drage i MIL-trøya

 Thomas Drage på trening med MIL i vinter. Fredag spiller han treningskamp fpr moderklubben.

Thomas Drage på trening med MIL i vinter. Fredag spiller han treningskamp fpr moderklubben.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

MIL-trener Rikard Vestre har ingen forhåpninger om at Thomas Drage skal bli MIL-spiller, men slipper han gjerne til i første treningskamp.

I kveld fredag kommer årets første møte mellom de to beste lagene på Helgeland, Mosjøen IL og Mo IL, på Moheiabanen.

– Planen var at vi skulle møte Stålkameratene, men nå har det blitt Mo IL. Det spiller ingen rolle for meg fordi resultater og prestisje ikke betyr noe så tidlig. For meg er det viktigste at laget kommer seg ut på stor bane, og jeg får se helheten i laget. Spillerne får i tillegg kjenne på vær og vind. Det er litt spesielt å trene innendørs hele vinteren, sier Vestre som er glad for at laget kunne bruke Halsøy sin bane på en av treningene denne uka.

– Fortsetter mildværet blir det forhåpentligvis flere treninger ute, sier han.

Ønsker å bruke mange

Treneren vil ha så mange som mulig i aktivitet på første treningskamp. Det er også årsaken til at Thomas Drage kan være med sin gamle klubb.

Thomas har kommet hjem fra Skottland uten kontrakt med Hibernian etter prøvespillet forrige uke.

– Thomas trener med oss, og han trenger også matching. Jeg syns det er ideelt at mine spillere får litt over en omgang hver, og da er det plass til mange. Thomas kommer nok ikke til å spille hele kampen, men han avlaster våre spillere, sier Vestre som har med seg 15 utespillere og to målvakter til Mo.

Fem kamper

Mosjøen hadde planlagt tur til Stjørdal og kamp mot divisjonskollega Stj. Blink 4. mars. Den kampen er avlyst, og det ser ut til at MIL får fem kamper før seriestart.

– Vi har justert litt i forhold til at vi har mange juniorspillere i stallen. De skal spille NM-kvalik, og det tar vi hensyn til. De reiser nedover til Stjørdal og spiller. Det ser ut som vi får minst en cupkamp og fire treningskamper medregnet den kampen vi skal ha på treningsleir i Tyrkia. Fem kamper er bra nok før seriestart, sier Vestre.

Artikkeltags