Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ikke like sikker på om alle vet hva vi gjør og hvilken rolle vi har

Artikkelen er over 4 år gammel

- Det er svært viktig at Termik også i framtiden kan beholde sin rolle som selvstendig organisasjon.

Det sier daglig leder Lill Karin Aanes som er glad for at Termik er nominert til Årets navn i Helgelendingen. Underveis til Tallinn understreker hun at det er viktig for henne at Termik også i framtida skal være en organisasjon basert på frivillighet, og ikke en del av det offentlige omsorgsapparatet.

Støttespiller

Når sjefen er borte, er det Sigrid Sørdal som styrer skuta. Hun er kontormedarbeider i 40 prosent stilling, og er i tillegg til Aanes den eneste som mottar lønn i Termik.

– Vi har cirka 100 frivillige som gjør jobben. Min rolle er å ta meg av det praktiske, sier Sørdal som har arbeidet i Termik siden 2013. Hun legger ikke skjul på at hun er svært imponert over og stolt av jobben de frivillige legger ned for at alvorlig syke mennesker skal få en litt bedre hverdag.

– Jeg tenker særlig på dem som ikke har et nettverk de kan lene seg på når de blir syke. For dem er Termik en uvurderlig støttespiller, mener hun.

Viktig forskjell

– Hvordan oppfatter du Termiks renomme blant folk flest?

– Jeg tror svært mange har hørt om oss, men er ikke like siker på om alle vet hva vi gjør og hvilken rolle vi har, sier Sørdal. Hun mener de frivillige utgjør en viktig forskjell i en hverdag som blir stadig tøffere for ansatte i institusjoner og i hjemmetjenesten.

– Termik kan slik sett representere det lille ekstra. De frivillige kan i denne sammenhengen være noen som har litt bedre tid til pasientene, mener Sørdal. Hun trekker også fram Termiks populære bruktbutikk som har priser som gjør at alle kan kjøpe seg et klesplagg eller en leke til barna.

Jubileum

Termik har markert sitt 20-årsjubileum i år. I den forbindelse ga de ut et magasin hvor de presenterte seg selv og virksomheten.

I bladet understreket daglig leder Lill Karin Aanes at de også i framtida håper på en jevn tilstrømning av frivillige, og at målet er å gjøre flere enn dagens 12 kommuner til Termik-kommuner. Hun understreket også Termiks suksessfaktor er å ivareta de frivillige, både gjennom oppfølging og tilstelninger.

Her kan du stemme

Kommentarer til denne saken