Gå til sidens hovedinnhold

– Det er utrolig godt å bli lagt merke til

Artikkelen er over 2 år gammel

Frisk3 gir Topic ungdomsklubb 20.000 kroner, og treningskort til en verdi av 25.000 kroner. – Helt fantastisk, sier leder i Topic, Markus Brandth.

– Vi jobber med folkehelse, driver med aktivitet og har trening for blant annet ungdom. Topic jobber også med folkehelse i høyeste grad, psykisk folkehelse er veldig viktig. I tillegg er de nedleggingstruet, og på denne måten kan vi markere viktigheten av det arbeidet de gjør, sier daglig leder i Frisk3, Knut Wulff Hansen.

– Det er utrolig godt at vi blir lagt merke til! I Topic jobber vi med inkludering og integrering. Vi skal ha et fellesskap og dette er et tilbud for alle unge mellom 13 og 18 år, sier leder i Topic, Markus Brandth.

– Tilbudet forebygger nok med at mange ikke faller fra på skolen, og hindrer dem fra kriminalitet, sier Knut.

Fellesskap

Topic ungdomsklubb har fire ansatte miljøterapeuter, og i gjennomsnitt 70–80 ungdommer er innom i uka. De har åpent mandag og torsdag hvor ungdommen blir møtt med et gratis varmt måltid.

– Ungdommene i Vefsn er utrolig flinke å inkludere dem som kommer inn på Topic. Det er aldri noe å sette fingeren på. Topic ungdomsklubb skal være en arena hvor de kan føle seg trygge, være sammen, få nye bekjentskap og venner. Vi driver med aktivitet som passer for alle. Vi har blant annet diskotek, fotball, håndball, dansing, bryting, musikk, matlaging og brettspill. Men vi ser at det ungdommen vil ha er tilhørighet og sosialisering, sier Markus.

Les også

Topic trues av nedleggelse: – Hvis vi ikke kan være her, ender det med at vi finner på farsk i byen

 

Treningskort

– Vi gir dere et bidrag til en samlet verdi på 45.000 kroner. Det blir 20.000 kroner kontant, og treningskort til 25.000 kroner som dere kan bruke til utlodding. Det blir et slags samarbeid mellom oss, så når Markus tenker at han har noen som har behov for trening og å komme seg bort, men ikke har mulighet. Ja, da kan han bare snakke med meg, så fikser vi det, sier Knut.

– Helt fantastisk! Jeg har allerede noen i tankene, smiler Markus.

– Hva skal pengene dere får brukes til?

– Topic er mye ungdomsstyrt, så dette er noe ungdommen skal få ta del i. Jeg vet pengene vil gå til aktivitet og muligens en opprusting på utstyr som blir mye brukt på bygget. En ting er at midlene kommer kjempegodt med, men det er flott å få muligheten til å gi trening til de som trenger det, sier Markus.

– Generelt i samfunnet har kanskje de fleste råd, men det finnes noen som ikke har det. De må vi ta vare på. Det er den største gleden å kunne gi dem en mulighet, sier Knut.

Publisert i Helgelendingen som en del av Tenn et lys 7. desember.

Kommentarer til denne saken