Gå til sidens hovedinnhold

En annen dans med bankstøtte

Artikkelen er over 2 år gammel

SpareBank 1 Nord-Norge bidrar med 10.000 kroner til seniordanserne i Mosjøen. – Det gjør vi med lett hjerte, sier banksjef Atle Edvardsen.

Seniordanserne i Mosjøen fyller 20 år i år, og nå har de altså fått 10.000 kroner mer å danse for.

Mot demens

– Det er faktisk noen som har så dårlig økonomi at de ikke har råd til å være med på våre aktiviteter. Vi ønsker å bruke pengene slik at alle som ønsker skal kunne være med på dans, sier Turid Sanderud Haaland.

Erna Dolmen og Haaland er seniordansens danseledere. Det betyr at de trør til når nye dansetrinn skal øves inn. Begge er overstrømmende begeistret for bidraget fra banken.

– Det er fantastisk å få dette tilskuddet, sier Haaland som ikke uventet mener at dans er bra, både for kroppen og toppen. Hun legger til at en rekke forskingsrapporter viser at dans virker forebyggende mot demens.

Sosial møteplass

Seniordanserne samles hver mandag. Haaland understreker at det sosiale er minst like viktig som dansetrimmen.

– Vi ønsker at dette skal være sosialt. Derfor drikker vi kaffe og koser oss et Altfor mange sitter alene hjemme. Hos oss er folk velkommen enten de kommer alene, eller som den ene halvparten av et par, understreker Haaland.

Hun legger til at det ikke er noen aldersgrense for å hive seg med på dans. Den eldste som er med i seniordansen i Mosjøen er 88 år.

Mannfolkmanko

Haaland svarer bekreftende på at det er et slit å få med mannfolkene. Det betyr at kvinnene er i overvekt også på denne aktiviteten.

– Men det finnes seniordansforeninger hvor mannfolkene har bidratt til en annen dans, blant annet i Leirfjord. Jeg ønsker å utfordre mannfolkene til å hive seg med på dans, sier Haaland.

Forsking viser at dans virker forebyggende mot demens.

Turid Sanderud Haaland Danseleder i seniordansen i Mosjøen

Atle Edvardsen sier at støtten til de danseglade er i tråd med en allerede etablert praksis fra bankens side.

– Vi har en treårig avtale med aspirantkorpset i Mosjøen skolekorps. Vi ønsker at alle skal kunne delta – uavhengig av økonomi. Her gjør vi egentlig det samme, men i motsatt ende av aldersskalaen, sier Atle Edvardsen.

Publisert i Helgelendingen som en del av Tenn et lys 10. desember.

Kommentarer til denne saken