Gå til sidens hovedinnhold

Årlig støttespiller: - På grunn av jobben de gjør med å ta vare på folk

Artikkelen er over 2 år gammel

Rema 1000 Nyrud gir varer til en verdi av 10.000 kroner til Frelsesarmeen. – Det er vi utrolige glade for, sier Magne Gulbrandsen, soldat i Frelsesarmeen.

– Vi gir til Frelsesarmeen hvert år, og det er på grunn av jobben de gjør med å ta vare på folk, sier Hans Bjarne Holmen, kjøpmann på Rema 1000 Nyrud.

– Sist jeg var innom hos deg snakket vi om hvor lenge du har støttet Frelsesarmeen, og det begynte vel da du støttet speiderarbeidet vårt. Slik har det vært hele tiden, så jeg vet godt hvem Holmen er, sier Magne.

– Det har blitt litt gjennom årenes løp, og vi har jo muligheten til å gjøre det. Jeg har vært med på flere former, men jeg husker ikke hvor lenge, sier Hans Bjarne.

Les også

Pose og prat

 

Matposer

Hver tirsdag drar Magne innom Rema 1000 på Nyrud. Da handler han mat til de ukentlige matposene som Frelsesarmeen deler ut til de som trenger det. Neste tirsdag blir det handling til årets juleproviant. Uten ekstra kostnader, takket være bidraget.

– For oss er det svært oppmuntrende at vi får denne hjelpa til å hjelpe og vi setter veldig stor pris på det. Det blir en anerkjennelse av det arbeidet vi gjør, som vi er veldig glad for å få. Vi holder på hele året og deler ut mat. Når vi får dette inn i juletider, har vi midler og muligheter å jobbe gjennom hele året med matutdeling gjennom Magne og kona Britt, sier Helge Østergreen, korpsleder i Frelsesarmeen.

– Jeg liker organisasjonen og det dere står for. Dere har holdt på lenge, og det er ikke noe tull for å si det slik, sier Hans Bjarne.

Frelse

Frelsesarmeen har jobbet over et århundre med å hjelpe mennesker til et verdig liv, i form av begrepet suppe, såpe og frelse. Alle som trenger det er hjertelig velkommen inn til Frelsesarmeen, og de gjør alt de kan for at dørstokken ikke skal være for høy å trå over.

– Jeg snakket med politiet om narkotika her om dagen. De kunne fortelle at av de man prøver å rehabilitere, er det faktisk statistikk på det at de som er frelst er dem som greier seg best. Det synes jeg er ganske interessant, sier Hans Bjarne.

Helge nikker med og forteller en historie som viser akkurat det.

– Vi ser det igjen og igjen at folk som får et annet liv med Gud ofte klarer seg veldig godt. Noen kan få et tilbakefall, men om man faller kan man reise seg opp igjen, sier Helge.

– Dere gir et supertilbud, og tar vare på dem som har det litt trasig. Det er motivasjonen til å fortsette å støtte dere, ingen tvil, sier Hans Bjarne.

Artikkelen ble publisert som en del av Tenn et lys i Helgelendingen 14. desember.

Kommentarer til denne saken