Gå til sidens hovedinnhold

Sørger for julemiddag

Artikkelen er over 2 år gammel

Alcoa gir 10.000 kroner til prosjektet «en gave til jul». Takket være bidraget blir det julemiddag på trengendes bord.

– Vi ser det gode arbeidet dere gjør, og særlig det initiativet med «en gave til jul». Det at man tar vare på dem som ikke har det like greit som alle andre. Det passer også inn i den sosiale profilen som vi ønsker å ha, derfor gir vi dere 10.000 kroner, sier Kathrine Næss, verksdirektør i Alcoa.

– Helt fantastisk, tusen takk, sier en rørt gjeng fra Mosjøen Sanitet ung, Hege Kristin Johansen, Inger Fagerbakk og Sigrid Ørjevatn.

50 barn

Formålet med prosjektet «en gave til jul» er at alle familier med dårlig råd skal få julegaver og en julemiddag. Folk kan også legge julegaver under trærne på Sjøsiden og Fru Haugans, samt fylle handlevogner i Mosjøens butikker.

– Vi har ganske mange trengende i Mosjøen. Vi hjelper i gjennomsnitt 50 barn i Mosjøen. De får julemiddag, samtidig som vi prøver å oppfylle et ønske som barna har skrevet på en lappe, og hengt på juletreet, sier Hege.

– Jeg tror ikke vi legger så mye merke til de trengende vi har rundt oss. Det er lett å tenke på krig i Syria og sultekatastrofer i Afrika, men kanskje vi alle har en nabo som sliter mer enn de gir uttrykk for, sier Kathrine.

Givende

Hege forteller at det er et veldig givende prosjekt, samtidig som hun får et annet syn på eget liv. Verksdirektør Kathrine nikker med.

– Jeg tror de fleste av oss har hatt godt av å forstått litt bedre hvordan livssituasjonen til andre er. Det har kunne hjulpet oss med å sette litt bedre pris på det vi har, sier Kathrine.

– Vi hadde aldri greid dette hadde det ikke vært for hjelpen vi får fra næringslivet, lag og foreninger, og handlevognene som folk legger varer i. Det er viktig å vise at vi er en raus kommune som står sammen, sier Hege.

Får effekt

Det var ikke et tilfeldig eller vanskelig valg for Alcoa å gi et bidrag til «en gave til jul». Kathrine forteller det er veldig lett å støtte slike initiativ fordi man ser det får effekt.

– De siste årene har sponsingen til julemiddagen gått på rundgang mellom de forskjellige matbutikkene. I år har ingen matbutikker sponset middagen, så takket være bidraget fra Alcoa blir det julemiddag i år også. Poenget er at hver familie skal få den julemiddagen, enten det er ribbe, kalkun eller pinnekjøtt med tilbehør, samt brus og litt snop, sier Hege.

Etter gledestårer, og noen klemmer har Kathrine en siste oppfordring som går til Vefsns befolkning.

– Sørg for å legge noen gaver og mat oppi handlevognene.

Publisert i Helgelendingen som en del av Tenn et lys 12. desember.

Kommentarer til denne saken