Gå til sidens hovedinnhold

Gir til temakafeen: – Et bra og viktig tiltak

Artikkelen er over 2 år gammel

Mosjøen Apotek gir 20.000 kroner til temakafe for kreftrammede og pårørende. – Det gjør oss utrolig glad, sier mottakerne i Kreftforeningen.

– Vi har bestandig vært med på Tenn et lys, og jeg synes det er en super mulighet å vise fram alle de frivillige som gjør at det blir bra å bo i kommunen vår. Vi ønsker å gi til noen som ikke har fått fra andre, og fikk inn forslag om temakafeen deres. Det er et veldig bra og viktig tiltak for alle de som er rammet. Derfor har vi valgt å gi dere 20.000 kroner, sier Tone Hauge, innehaver ved Mosjøen Apotek som er tilsluttet Apotek 1-kjeden.

Applaus

Bakrommet i Mosjøen Apotek fylles med applaus fra de åtte oppmøtte i Kreftforeningen.

– Ååå herlighet, vi får jo gåsehud! Dette betyr at vi er sett og gir oss frihet til å gjøre noe fint for de besøkende, sier en takknemlig gjeng.

Les også

Bjørn Ivar sliter selv med senskader, og er rørt av givergleden til kreftsaken: - Jeg måtte lære meg å leve på nytt

 

Lavterskel

Temakafeen ble etablert av Kreftforeningen i 2015. Det begynte med 10 frivillige og har det samme antallet i dag, med noen nye fjes.

– Det er et sosialt treffsted for dem som har eller har hatt kreft, pårørende og etterlatte. Det er viktig å få fram at det ikke er sykdom det handler om mens vi småprater på kafeen, det er alt mulig annet dagligdags, sier Solveig Aune i kreftforeningen.

– Hvor mange er det som besøker kafeen, og er det de samme folkene? spør Tone.

– Vi har i gjennomsnitt hatt 18 besøkende, og to frivillige på kafeen de siste halve året. Det er stort sett de samme som kommer, men også noen nye. Det kommer nok an på hvilke tema vi har, sier Solveig.

Sprer kunnskap

Temakafe for kreftrammede og pårørende blir arrangert annenhver tirsdag på Qvales kafe, og er et gratis lavterskeltilbud.

– Vi serverer kaffe og Ståle på Qvales kafe gir oss noe å bite i, i tillegg har vi et tema for kvelden. Apoteket har vært flere ganger hos oss og snakket om blant annet næringstilskudd og antibiotikaresistens, sier Solveig.

Tone forteller at apoteket er en lokal helseaktør og de ser det som en av sine oppgaver å si ja til slike ting som å være med på temakafeen.

– Vi har vært med på mye forskjellig opp gjennom årene, og vi synes det er viktig å spre kunnskap, sier hun.

Les også

- Den dagen jeg fikk vite at jeg hadde kreft mistet jeg tårene, og jeg har ikke fått til å gråte verken triste tårer eller gledestårer etterpå

 

Kommentarer til denne saken