Gå til sidens hovedinnhold

25.000 til aktivitetsuke: - Kjempebra initiativ

Artikkelen er over 2 år gammel

Helgeland Kraft gir 25.000 kroner til Paulsen Tur og Aktivitet AS.

– Vi har lyst til å støtte opp aktivitetsuken for funksjonshemmede du jobber med å få til, sier Ann-Helen Baadstrand i Helgeland Kraft til Tor Paulsen, mannen bak selskapet Paulsen Tur og Aktivitet AS.

– Jeg har lenge tenkt på å arrangere en aktivitetsuke, og håper jeg får med folk fra alle kommunene på Helgeland. På den måten får deltakerne stiftet nye bekjentskap, sier Tor, og forteller at det er mange funksjonshemmede i byen.

– Det er et kjempefint initiativ av deg å kjøre i gang et slikt prosjekt. Det er veldig omfattende arbeid, men det er virkelig flott at du prøver. Det er også kjempebra at det er et Helgelandsperspektiv over det, sier Arild Markussen i Helgeland Kraft.

Aktiviteter

Tor er godt i gang med å planlegge aktivitetsuken, og ønsker at uken skal inneholde alt fra hesteridning, zipliner til aktiviteter på Kippermoen. I høst arrangerte Tor en suksessfull høstcamp i Trollvar Naturpark, og ønsker derfor å kakke seg på lag med blant annet Trollvar Naturpark i aktivitetsuken.

– De har en liknende uke på Mo, men det er et fåtall som har råd til å reise dit for å være med. Jeg ønsker at alle skal ha råd til å være med på uka i Mosjøen, sier Tor og forteller at pengene fra Helgeland Kraft vil hjelpe til med å senke egenandelen.

Du når så mange i en gruppe som er litt sårbar. For vår del er vi opptatt av å tenke på bredden i samfunnet, og vi er veldig glad for å kunne bidra.

Ann-Helen Baadstrand Helgeland Kraft

Ann-Helen og Arild skryter av arbeidet Tor gjør for de funksjonshemmede i byen.

– Du når så mange i en gruppe som er litt sårbar. For vår del er vi opptatt av å tenke på bredden i samfunnet, og vi er veldig glad for å kunne bidra, sier Ann-Helen.

Til sommeren

Tor ønsker å arrangere aktivitetsuken under byfestuka, og forteller at han liker å bruke arrangement som allerede finnes. For eksempel laget han en alternativ reinfjellmars, og det var nesten like mange som gikk den.

– Vår visjon er å være en aktiv verdiskaper og vi ønsker aktivitet. Dette er et godt tiltak som vil skape aktivitet, samt nå mange som ellers ikke nås, sier Arild.

Tor er veldig takknemlig for gode ord og pengebidraget.

– Jeg ønsker å oppfordre alle til å bruke Helgeland Kraft, de er kjempeflinke med å gi tilbake til lokalsamfunnet.

Artikkelen ble publisert som en del av Tenn et lys i Helgelendingen 17. desember.

Kommentarer til denne saken