Gå til sidens hovedinnhold

Halsøy Tigers får støtte: – Nå kan det bli landsturnering

Artikkelen er over 2 år gammel

Helgeland Kraft gir 15.000 kroner til Halsøy Tigers. Nå blir det kanskje tur til landsturneringen.

– Vi har jobbet sammen med dere før, og synes det er artig å bidra til en gruppe som kanskje er litt ekstra sårbar og har litt mindre muligheter en enkelte andre. Derfor gir vi dere 15.000 kroner, sier Ann-Helen Baadstrand i Helgeland Kraft til to av trenerne i Halsøy Tigers, Kathrine Næss og Jan Strand.

– Det setter vi stor pris på. Vi er helt avhengig av å få sponsormidler siden våre spillere ikke har den samme muligheten til å jobbe dugnad eller samle inn penger på så mye annet, sier Kathrine.

Store planer

Halsøy Tigers har 21 faste spillere i alderen 13 - 50 år, og fire trenere, Kathrine Næss, Jan Strand, Bård Bjerkeseth og Tor Paulsen. Hvert år reiser de for å delta på to turneringer i Trøndelag. En innendørscup på Verdal i februar og en utendørsturnering i Trondheim på våren.

– Til neste år har vi lagt litt større planer enn tidligere. Om vi klarer å få tak i nok penger skal vi dra på landsturnering, sier Kathrine.

Les også

Mye glede, stas og kampspirit på Lionscup: – Vi håper dette blir en tradisjon

 

Landsturnering

Landsturnering i fotball og håndball er Norges største turnering for funksjonshemmede og har over 1.000 deltakere. Tidligere år har turneringen blitt arrangert på Sør- og Vestlandet, og dermed blitt for dyrt for Halsøy Tigers å være med på. Siden den til neste år arrangeres på Stjørdal gir det laget en gylden mulighet  til å være med.

– Det er viktig at vi evner oss å skaffe midler slik at vi kommer oss på tur, og dette bidraget sender oss langt på vei mot Stjørdal, smiler Kathrine til representantene fra Helgeland Kraft.

– Landsturneringen blir nok en kjempeopplevelse. Det er nok litt utfordrerne med kostnadene, og vi setter pris på at vårt bidrag kan åpne opp for den muligheten, sier Ann-Helen.

Takknemlighet

Kathrine forteller at selve fotballkampene er primærårsaken til at de reiser på turneringer, men de ser at det handler vel så mye om sosial mestring. I tillegg får de oppleve det samme som de jevnaldrende kanskje tar litt for gitt.

– Et av de sterkeste inntrykkene for meg disse årene jeg har vært med som trener er at spillerne ikke tar noen ting for gitt. De er ekstremt flinke til å vise takknemlighet, og der mener jeg vi andre har veldig mye å lære, sier Kathrine, mens resten nikker enig.

Kommentarer til denne saken