Gå til sidens hovedinnhold

Givergleden er i gang

Artikkelen er over 2 år gammel

Næringslivet gir penger til gode formål i hver eneste avis i adventstida. Fru Haugans Hotel starter med 10.000 kroner til Hope Mosjøen skole Gambia.

– Vi har støttet dere før, og har veldig troa på dette prosjektet. Det er penger som går direkte til elevene, og ikke til administrasjonen, slik som det gjør hos mange andre organisasjoner, sier administrerende direktør ved Fru Haugans Hotel, Ellen Løvold Strand, i møte med representantene fra Helgeland Afrikaforening.

– Så fantastisk dere er, smiler nestleder i Helgeland Afrikaforening, Linda Westby.

Berger året

Det er Helgeland Afrikaforening som står bak prosjektet «Hope Mosjøen skole Gambia», som pengene skal gå til. Prosjektet ble startet i 2012 og har 160 barn som går på skolen. Det som foreningen får inn av midler drifter skolen, lærere og sørger får at barna får et måltid.

– Med dette bidraget berger vi skoleåret, sier et fornøyd styremedlem, Rune Jacobsen.

– Selv om det er mange gode prosjekter i Mosjøen, var ikke dette valget vanskelig. Det er ekstra godt å gi til de som trenger det mest, sier Ellen.

Vi synes det er veldig viktig at elevene får et måltid på skolen. Det er ofte det eneste måltidet de får om dagen, og det sørger for at de lærer bedre.

Linda Westby Nestleder i Helgeland Afrikaforening

 

Takknemlig

Representantene fra Helgeland Afrikaforening mener at det å gi barn en utdannelse er det som forandrer verden. Det koster 160.000 kroner i året å drive skolen. Mange har tegnet seg som faddere og betaler 600 kroner i året for å gi et barn skolegang og mat.

– Vi skal sørge for at pengene blir brukt rett og på en god måte. Det er også veldig kjærkomment med flere faddere, sier Rune.

– Vi skal reise til Gambia i januar og får da sett hva behovet er. Pengene kommer til å gå til oppussing, vedlikehold, og materiell til barna. Vi synes også det er veldig viktig at elevene får et måltid på skolen. Det er ofte det eneste måltidet de får om dagen, og det sørger for at de lærer bedre, sier Linda.

Styret i Helgeland Afrikaforening takket Fru Haugans hotel på vegne av elevene ved skolen i Gambia.

– Vi oppfordrer andre til også å støtte dette fantastiske prosjektet, sier Ellen.

Publisert i Helgelendingen som en del av Tenn et lys 30. november.

Kommentarer til denne saken