Gå til sidens hovedinnhold

Nei til eget julebord, ja til Frelsesarmeen

Artikkelen er over 2 år gammel

Coop Helgeland sier nei til eget julebord og gir samtidig 10.000 kroner til Frelsesarmeen. Pengene brukes til julebord for de mer svakerestilte i vefsnsamfunnet.

– Til julebordet kommer vanlige folk. Men også folk som sliter, både økonomisk og folk som har rus- og psykiatriproblem, sier Helge Østergreen, korpsleder for Frelsesarmeen i Mosjøen.

Organisasjonen får altså 10.000 kroner av Coop Extra sine to butikker i Mosjøen.

Det er en takknemlig Østergreen som møter butikksjefene Asle Aalbotsjord og Hilde-Karin Lamo ved Coop Extra i Vefsnvegen og på Halsøy for å motta beskjeden om gaven.

– Vi er svært glade for gaven. Pengene bidrar godt til vårt julebord 18. desember, som gir et tilbud til våre brukere. Vi har allerede over 20 påmeldte til julebordet, sier Østergreen.

– Vi dropper heller vårt eget julebord og gir penger i stedet til noe mer samfunnsnyttig og til dem som ikke har det like greit som oss. Frelsesarmeen kan bruke pengene som de selv ønsker, og gjerne også på julegaver til de mer svakerestilte. Julebordet er et svært godt formål, og vi andre trenger jo i realiteten ikke verken tilskudd til mat eller til å kjøpe gaver. Vi har overflod av det meste, sier Aalbotsjord.

– Vi har for øvrig fått inn mange søknader om juleproviant fra folk over hele Helgeland, sier Østergreen.

Publisert i Helgelendingen som en del av Tenn et lys 6. desember.

Kommentarer til denne saken