Gå til sidens hovedinnhold

Legger i julegryta: – Viktig for lokalsamfunnet

Artikkelen er over 2 år gammel

Bilfinger gir 10.000 kroner til Frelsesarmeen.

– Vi synes dere står for mange av de verdiene som må til for å kunne hjelpe i lokalsamfunnet. I tillegg går majoriteten av det vi gir til gode for dem som bor her. For oss er det viktig, siden det like godt kan være kjenninger eller naboer som trenger hjelp, sier Morten Vik, HMSK leder i Bilfinger til representantene fra Frelsesarmeen.

– Det er vi utrolig takknemlige for, sier Trygve Bolstad og Magne Gulbrandsen, soldater i Frelsesarmeen.

Lokalt

Pengene vil gå til å hjelpe de trengende i nærmiljøet. Det behøver ikke bare være mat, men hjelp til blant annet ved, strømregning, eller en billett for å komme seg dit de skal.

– Det som er så fint med Frelsesarmeen er at vi ikke spør hvem du er som person. Vi rekker ut en hånd i stedet for å knytte neven. Det er medmenneskelig å møte folk med respekt og en åpen hånd, sier Trygve.

Morten forteller at det er nettopp derfor Frelsesarmeen er et naturlig valg. Hans kollega Roar Kleivhaug, markedsansvarlig i Bilfinger er enig.

– Det kan nok oppstå situasjoner i livet for oss alle, og det er fint at pengene går lokalt. Det er penger som vi tjener lokalt i det lokale markedet, og det er greit at det kommer tilbake til lokalsamfunnet, sier Roar.

Trygghet

Frelsesarmeen må følge strenge regler når pengene samles inn.

– Det er ikke bare å få pengene, julegryta må også tømmes. Det er så strengt at Magne og kona ikke kan gjøre den jobben. Det må være en av dem, i tillegg til meg som drar i banken for å telle opp pengene, sier Trygve.

– Vi er trygge på at pengene kommer de rette til gode, og siden det er så strengt gir det nok også en trygghet for dem som gir, sier Morten.

Skryt

Bilfinger gir Frelsesarmeen deres femte bidrag i årets Tenn et lysaksjon.

– Hadde det ikke vært for slike som dere, og privatpersoner som gir i gryta hadde eksistert, hadde vi ikke hjulpet noen, sier Magne.

– Om det ikke hadde vært for dere som står på, hadde det heller ikke vært noen plasser å gi. Det går begge veier, og bare tilstedeværelsen deres betyr mye, sier Roar.

Kommentarer til denne saken