Gå til sidens hovedinnhold

Gir advenstgave: – Etter omvisning på Barnehuset er jeg enda mer sikker på at vi har valgt riktig

Artikkelen er over 3 år gammel

Barnehuset i Mosjøen får 20.000 kroner fra Retura Shmil. Det bidrar til enda mer trivsel.

Tenn et lys

– Jeg ble kraftig irettesatt av damene da jeg foreslo at Shmil og Retura skulle gi 10.000 kroner til sammen. Vi skulle selvfølgelig gi 10.000 hver! Da ble det sånn, sier Håkon Johansen, direktør i Søndre Helgeland Miljøverk (Shmil), som har Retura som datterselskap. Retura Shmil er næringslivsdelen av det interkommunale renovasjonsselskapet.

– Etter omvisning på Barnehuset er jeg enda mer sikker på at vi har valgt riktig mottaker av gaven. Det er veldig bra at vi har dette huset, men trist at det er nødvendig, sier Håkon.

Barn vil fortelle

Barnehuset i Mosjøen er en avdeling av Barnehuset i Bodø. Her tas det avhør av barn i volds- og overgrepssaker. Hittil i år er det tatt 420 avhør i Nordland. 120 av dem i Mosjøen. Christina Sørensen i Politiet mener at hun har verdens beste jobb.

– Det er ikke vanskelig å snakke med barn om et så viktig tema. Ungene vil fortelle, og de får det bedre, sier Christina. Hun er én av ni personer i hele fylket som får ta slike avhør av barn. På nyåret får Helgelandssykehuset avdeling Sandnessjøen også kontor på Barnehuset, for å kunne ta medisinske undersøkelser samme dag som avhørene skjer.

Ikke hemmelig

Leder for barnehusene i Nordland, Siv Anita Bjørnsen, jubler over 20.000 i gave. Huset er allerede trivelig med fine farger og koselig lekerom, men nå kan det kjøpes flere bilder.

– Dette er en suksesshistorie. Vi er helproffe i Nordland, det eneste fylket med to barnehus. I løpet av 10 år har det kommet 11 slike i Norge, sier Siv Anita. På Christinas T-skjorte står det: «Ikke alle hemmeligheter skal holdes.»

– De onde hemmelighetene skal ut. De skal fortelles til meg.

Kommentarer til denne saken