Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er overveldet

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg er overveldet, utbryter korpsleder Helge Østergreen i Frelsesarmeen når han mottar 10.000 kroner fra Bilfinger.

– Frelsesarmeen har alltid vært synlig i Mosjøen og hvert år, det jeg kan huske, har de stått ved julegryta, men da på torvet, sier Morten Vik. Han og Else Gluggvatshaug fra Bilfinger syntes det var enkelt å peke ut Frelsesarmeen som mottaker av adventsgaven.

– De er en viktig ressurs og en støtte for mange som trenger en håndsrekning – gjennom hele året. Ikke alle er klar over det, sier de to fra Bilfinger.

Aktiviteter

Korpslederparet, Helge og Bodil Østergreen har ikke bare Mosjøen som virkefelt. De er også ofte i Sandnessjøen og Brønnøysund.

I Mosjøen arrangerer Frelsesarmeen sangstunder på Vefsn sykehjem og de er ofte å se på Sjøsiden med sang og musikk, Gutta Boys er som regel med der. Ellers står fengselsbesøk på programmet, de er med i tverrkirkelig samarbeid og speiderne er også en viktig del av Frelsesarmeen. I februar får Frelsesarmeen besøk av statsstipendiat Elias Akselsen, kjent norsk vokalist og tradisjonsformidler.

– Vi ønsker å være til for folket i Vefsn og alle som har lyst til å bli bedre kjent med oss er hjertelig velkommen, sier Østergreen. Jeg må også berømme folket i Vefsn for den givergleden de har utvist. At vi fikk stå med julegryta inne på Sjøsiden senter er vi veldig takknemlig for. legger han til.

Mange planer

Frelsesarmeen har mange planer framover, foruten de fastsatte festmøtene, sangstundene og matserveringen og matutdelingen til faste tider ønsker de å være en del et ettervern i rusomsorgen.

– Når det gjelder ettervern, håper vi å komme i gang i løpet av 2018. Året vi går inn i nå blir derfor brukt til å planlegge hvordan vi kan bidra til å hjelpe mennesker som trenger slik omsorg og støtte – vi ønsker virkelig å utgjøre en forskjell, om så bare for den ene, sier korpslederen.

I februar får Frelsesarmeen på Helgeland besøk av statsstipendiat Elias Akselsen, kjent norsk vokalist og tradisjonsformidler.

Kommentarer til denne saken