– Vi har lyst til å støtte barn og unge som driver med fysisk aktivitet, ute i friluft

Støtter skisporten: Fritidssentret gir 10.000 kroner til Halsøy IL Ski, her representert ved Ole Kristian Volden, Kristian Volden og Vegard Kristiansen. De er flankert av Tone Holmen og Lars Ola Ottermo fra Fritidssentret. Foto: Stine Skipnes

Støtter skisporten: Fritidssentret gir 10.000 kroner til Halsøy IL Ski, her representert ved Ole Kristian Volden, Kristian Volden og Vegard Kristiansen. De er flankert av Tone Holmen og Lars Ola Ottermo fra Fritidssentret. Foto: Stine Skipnes

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

– Vi har lyst til å støtte barn og unge som driver med fysisk aktivitet, ute i friluft. Det er naturlig for oss å gi til Halsøy IL Ski. De hører til på Halsøy og vi har butikken vår her. Vi har allerede et samarbeid, sier Tone Holmen, daglig leder ved Fritidssenteret i Mosjøen.

30–40 unger på trening

Bedriften støtter skigruppa med 10.000 kroner. Pengene kommer godt med for styret har nylig investert i løypeprepareringsslodd.

– Det er en sporsetter som setter ordentlige spor når det blir hardt. Men det må først bli snø, smiler Vegard Kristiansen, leder i Halsøy IL Ski. Ifølge terminlista skal Halsøy arrangere kretsrenn 7. januar, med Sjåmoen som reservearena.

–Men vi håper at vi kan ha det på Ollmoen, sier Kristiansen.

– Hvordan er aktiviteten i laget?

– Veldig bra. Vi har 30–40 unger som stiller på trening. De er i alderen seks til 18 år. Blant fem juniorer har vi også ei jente, forteller Ole Kristian Volden som er både kasserer og trener.

– Hva tror du er årsaken til at flere hiver seg med på trening?

– De ungene vi har med synes det er artig å være på trening, og det er mange som ser at idretten er veldig god allround-trening.

Ettervirkninger

Halsøy IL Ski er også arrangør av de tradisjonelle Ollmolekene. Første skileik blir 22. januar.

– Ollmolekene er viktig for rekrutteringen til alle lagene i distriktet. De to årene det var lite snø på Ollmoen merket vi det på de aldersbestemte klassene, sier Volden.

– Hva er så gjevt med ski?

– Det er en aktivitet som engasjerer hele familien.

– Man er ute i all slags vær og lærer ungene å komme seg ut, sier Tone.

– Og så møtes ungene på tvers av aldersgrupper, for eksempel når vi har stafett. De får noen å se opp til, som kanskje vet hva de heter også, melder Vegard.

Kristian Volden (12) har til og med vært på Sommerskiskolen på Meråker.

– Jeg synes det er artig å gå på ski, sier han. Så er det bare å krysse skiene for snøfall.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags