Gå til sidens hovedinnhold

10.000 i julegryta: - Vi er opptatt av å gi til lokale krefter

Artikkelen er over 3 år gammel

Bilfokus AS i Mosjøen gir 10.000 kroner til Frelsesarmeens juleinnsamling. Ved gryta tar folk mot til seg og ber om hjelp.

Tenn lys

– Jeg tror dette er tredje gang vi gir penger til Frelsesarmeen i Tenn et lys. Vi er opptatt av å gi til lokale krefter, og Frelsesarmeen er en bunnsolid organisasjon, der seriøsiteten er godt forankret. Pengene går til lokalsamfunnet og hjelper vanskeligstilte, sier Sverre Storvik, daglig leder av Bilfokus AS. Sammen med selger Knut Iversen er han stolt av å bidra.

– Veldig mye av pengene går rett til folket. Her er det ikke store administrasjonskostnader, sier Knut. Det rører å høre hva som skjer ved og rundt gryta.

«Enn du…?»

Bodil Østergreen i Frelsesarmeen synes det er helt fantastisk å få mye lokal støtte. Sist uke mottok armeen også 10.000 kroner fra Rema 1000 Nyrud.

– Uten slike store gaver hadde vi ikke kunnet hjelpe folk i det omfanget vi gjør nå. Det som samles inn, går til folket i Mosjøen. I fjor delte vi ut 25 familiekasser med mat før jul, forteller Bodil. Frelsesarmeen ser en økning i antall henvendelser.

– Det betyr at folk vet om oss, men for mange sitter det langt inne. Ved gryta spør de gjerne for en slektning. Hvis vi da spør: «Enn du? Trenger du noe?», er svaret ofte ja, sier Bodil.

Takk ved gryta

Både givergleden og takknemligheten er stor. Bodil forteller om ei 10–11 år gammel jente som vrengte hele pengepungen sin over gryta.

– Hun puttet på mynt etter mynt. Til slutt smilte hun og sa: «Nå har jeg ikke mer!»

– Veldig rørende, kommenterer Sverre. Bodil forteller videre om ei dame som ga en betydelig pengesum. En mann sto ved siden av og tok kontakt.

– Han sa: «Tusen takk! Det er min julemat du betaler for!» Han hadde nettopp skrevet seg på lista vår, forteller Bodil Østergreen.

Kommentarer til denne saken