Gå til sidens hovedinnhold

Slik gikk det da kvinnen svingte innom bensinstasjonen i fylla

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Ingenting gikk som planlagt for en 21 år gammel kvinnelig sjåfør som skulle innom bensinstasjonen i fylla.

For abonnenter

Hendelsen skjedde ved 12.15-tida fredag 12. januar i år, og den ble da omtalt i TA. En 21 år gammel kvinne som skulle inn til Esso-stasjonen Goberg i Skien, tråkket for hardt på gassen og krasjet inn i ei bensinpumpe. Pumpa ble totalvrak og politiet og brannvesenet måtte rykke ut for å rydde opp i litt bensinsøl. Den 21 år gamle kvinnelige sjåføren og hennes passasjer kom uskadd fra krasjen, og til alt hell ble heller ingen andre personer truffet av den løpske bilen.

– Det var glatt

Nylig måtte den 21 år gamle skienskvinnen ta turen til Nedre Telemark tingrett, hvor hun erkjente straffskyld for promillekjøring med lavpromille og uaktsom kjøring. Kvinnen forklarte at hun hadde drukket alkohol til ganske sent natta i forveien, og at hun hadde følt seg litt uvel da hun satte seg bak rattet. Om selve krasjen inn i bensinpumpa, sa kvinnen at en trailer hadde brukt lang tid på å kjøre ut fra bensinstasjonsområdet, noe som gjorde henne irritert. Hun ga deretter litt for mye gass da det ble klar bane og hun mista kontrollen over bilen på det glatte føret.

Sorenskriver Jahn Mydland og meddommerne Lise Olivia Lia og Ove Lunde har dømt den 21 år gamle kvinnen til 18 dagers betinga fengsel med to års prøvetid. Hun er videre idømt en bot på 15 000 kroner, samt fradømt førerretten for førerkortpliktig motorvogn for en periode på ett år, med fratrekk av perioden som lappen allerede har vært beslaglagt. Hun må ta full ny førerprøve for å få lappen tilbake.

– Ved utmålinga av straffen legges det i skjerpende retning vekt på at tiltalte hadde en passasjer i bilen da hun kjørte. Kjøringa skjedde også til slik tid og sted at det utvilsomt var adskillig trafikk. Det må også tas hensyn til at kjøringa resulterte i et uhell med materielle skader. I formildende retning legges det vekt på at tiltalte har avgitt en uforbeholden tilståelse og erkjent straffskyld, heter det i dommen.

Kommentarer til denne saken